Shish kebap
2006-02-16- Cuisine: Turkse
- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 4
Average Member Rating
(5 / 5)
1 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 800 gr lamsvlees in stukjes
2 eetlepels olijfolie
1 uitgeperste citroen
2 gesnipperde uien
2 teentjes knoflook uit de knijper
1 takje tijm
2 laurierblaadjes
250 gr langkorrelige rijst
8 sjalotjes
1 rode paprika, in stukjes, zonder zaad
1 groene paprika, in stukjes, zonder zaad
1 aubergine, geschild en in plakjes
8 klein. tomaten
1 eetlepel gewassen rozijnen
1 eetlepel geschaafde amandelen
5 dl water
Method
Step 1
Wrijf het vlees in met peper en zout. Roer in een kom de helft van de olijfolie met citroensap, voeg er de helft van de gesnipperde ui, knoflook, tijm en laurier aan toe, leg het vlees erin en marineer het 2 uur afgedekt in de koelkast.
Rijg aan tweemaal zoveel pennen als er gasten zijn de sjalotjes, om en om stukjes vlees, paprika, aubergine en kleine tomaten.
Rooster het vlees boven gloeiend houtskool en smeer het af en toe in met de marinade.
Maak van de rijst een pilaf als volgt:
fruit de helft van de uien in de rest van de olie, voeg er de rijst en wat reepjes paprika aan toe en roer regelmatig tot de rijst glanzend geworden is. Voeg het water, de rozijnen en amandelen toe en laat het geheel zachtjes gaar koken.
posted by culimam on 16-02-2006
Natuurlijk kan dit gerecht ook in de ovengrill of in een grillpan, maar het beste resultaat bereik je op een houtskool-barbecue.
posted by miss france on 11-09-2006
hm lijkt me lekker, bedankt voor je recept
posted by libeluli on 20-09-2006
mjamieeeeeeee, ik zie zoveel recpeten dat ik niet weet waar ikmoet beginnen hihihi, deze lijkt me heerlijk! dankjewel!
posted by sara38 on 17-10-2008
bedankt voor de recepten
posted by sara38 on 17-10-2008
ik ga ze uit proberenmmmmmmmmmmmmm