Rozen koekjes
2009-09-13- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 5m
Average Member Rating
(4.2 / 5)
23 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- * 150 gram margarine of roomboter (kamertemp)
* 1 ei
* 4 eetlepels poedersuiker
* 1,5/2 waterglazen meel
* rode kleurstof (mag ook zonder als je wilt of half bij half)
* zilveren parels
* Turkse theeglas voor het maken van rondjes.
Method
Step 1
Kneed de margarine met de poedersuiker op tot romig. Daarna de ei, meel en kneed verder. Als laatst voeg je de kleurstof bij.
Zet het in de koelkast voor 10 minuten. Rol met je deegroller de deeg uit voor 1 cm. En haal er kleine rondjes van met een Turkse theeglas. Zet 4 of 5 rondjes half op een rij op elkaar en druk het een beetje aan en snij het doormidden en daarna rol het op dan heb je dus 2 rozen. (ik hoop dat jullie het begrijpen) En zet er een pareltje in het midden.
Bedek je bakblik met bakpapier en bak de roosjes op 150 C graden voor 10/15 minuten gaar. Laat het afkoelen en serveer het in een bord.
Het lijkt een hele kunstwerk en ziet er moeilijk uit maar is makkelijk om te maken. heel veel succes!
posted by gerda on 13-09-2009
sadiye ze zien er mooi uit
ik heb dit recept ook wel eens gezien dan rollen ze een staafje amandelspijs mee
posted by gerda on 13-09-2009
op de foto zijn ze nog niet gebakken of wel?
posted by sadiye on 13-09-2009
jawel ze zijn gebakken
posted by ahhadouch on 13-09-2009
ooh wat een kunstwerk,ziet er erg mooi uit.Is het makkelijk of moeilijk om te maken? groetjes
posted by ahhadouch on 13-09-2009
ps waar koop je die kleurstof?
posted by sadiye on 13-09-2009
hoi ahhadoch ๐ ja klopt het is een hele kunstwerk maar het is heel makkelijk..Die kleurstof kan je gewoon in de supermarkt kopen kijk maar in het vak van bakproducten je vind het wel.
posted by melahat on 13-09-2009
selam sadiye, ze zien er echt romantisch uit hihi hmmmmmmmmmm
posted by sadiye on 13-09-2009
hahahahhahahhaha ja he dankjewel ๐
posted by sadiye on 13-09-2009
speciaal voor al mijn zusters op deze site ๐ ๐ ๐
posted by martine on 14-09-2009
super zeg !!!!!!!!!!
bedankt voor het recept
posted by sadiye on 14-09-2009
geen dank martine ๐
posted by incomparable on 14-09-2009
Ze zien er prachtig uit!! Maar hoeveel koekjes krijg je uit de hoeveelheid die jij gebruikt?
posted by sadiye on 14-09-2009
oeee dat is een moelijke vraag ik heb ze niet geteld maar het was wel een bakblik vol bij mij ik zal de volgende x gaan tellen voor je ๐
posted by incomparable on 14-09-2009
oww en wat natuurlijk ook belangrijk is, zijn ze lekker??
posted by sadiye on 14-09-2009
vind van wel smaken verschillen ook he ๐ hahahahhahaha
posted by sadiye on 15-09-2009
dames ik heb er een video van de rozen negeer de recept maar je kan zien hoe ze zie rozen maakt ๐ http://www.youtube.com/watch?v=TY4_yd32BhQ&feature=related
posted by sadiye on 15-09-2009
http://www.youtube.com/watch?v=TY4_yd32BhQ&feature=related
posted by sadiye on 15-09-2009
kopier dit op je internetpagina dan gaattie open ๐
posted by PrincessChida on 16-09-2009
Ziet er fantastisch uit meid, wil ze binnekort maken! ๐
posted by PrincessChida on 16-09-2009
Ik zie net dat de foto is van voor het bakken, heb je geen foto van toen ze gemaakt waren? Blijven ze er zo mooi uitzien?
posted by sadiye on 16-09-2009
hoe zie jij dat?
posted by beautiful moslima on 16-09-2009
het zit erg mooi uit inscha zal ik deze ook gaan maken mooi gemaakt mascha allah
posted by hanoena87 on 16-09-2009
ze zien er mooi uit maar zijn ze ook te eten?
Zijn ze zacht of hard en hoort hier geen siroop overheen?
posted by PrincessChida on 16-09-2009
hahah Ik zie het gewoon ๐ Als ze gebakken zijn gaan ze dan niet uit elkaar staan? Dus dat j niet meer ziet dat het zo mooi was voor je het bakte?
posted by sadiye on 16-09-2009
ok probeer maar dan
posted by incomparable on 16-09-2009
zijn ze na het bakken lelijk dan? Zijn ze op de foto niet afgebakken?
posted by snia on 16-09-2009
zen lekkere koek resepten/ijn er nog meer mooie
posted by gani1976 on 17-09-2009
zie er erg lekker en mooi uit
ga ze morgen maken voor eid
inshaรยกllah gaat het helemaal goed
posted by Dalilah on 18-09-2009
ziet erg mooi uit,maar hoeveel bakpoeder
gaat erin staat niet bij de ingredienten
wel in het recept.
posted by babydroom on 18-09-2009
idd wilde ze maken maar weet niet hoeveel bakpoeder erin moet. trouwens thx voor jullie recepten dames
posted by sadiye on 19-09-2009
hoeft geen bakpoeder in
posted by gani1976 on 19-09-2009
salaam alaikum
het is makkelijk te maken
kost alleen wel een beetje tijd
maar ze zijn erg mooi geworden en lekker
eid moebarek iedereen
posted by Moederskindje on 19-09-2009
Ik heb ‘m net ook gemaakt. Ik zag toevallig dezelfde recept op marokko.nl en daar stond aangegeven dat er bakpoeder in moest een halve pak. En vanillesuiker, olie. Dus ik wist niet meer wat ikmoest volgen. Ik heb overigens ook “kleurstof”gehaald, maar zie helemaal geen kleur in mijn roosjes. Vaag! Heb het bij een marokkaanse slager gehaald. Maargoed heb het nog niet geproefd, is net klaar. Ben er niet zo tevreden mee ๐
posted by sadiye on 19-09-2009
aag wat jammer ๐ ja dit is een andere recept is turkse.Zien de rozen er mooi uit?laat me weten of je ze lekker vond
posted by sadiye on 19-09-2009
gani bij jouw is het dus wel gelukt ๐ eid moebarek iedereen moederskindje koop kleurstof in supermarkt ok sommige kleurstoffen komen slecht uit.
posted by Moederskindje on 20-09-2009
Hey Sadiye.. De koekjes zijn wel lekker geworden ๐ .. Is bijna niks meer van over gebleven, de rest vond het dus ook lekker. En de roosjes zijn mooi in vorm gebleven. De kleurstof die ik had gehaald bij de marokkaanse slager, was een kleurstof en smaakstof in een, en had een gele kleur/smaak gehaald, bananensmaak,dus het ziet er nu wel gelig uit en smaak van banaan. Wel lekker en heb er wat poedersuiker overheen gegooid, aangezien de kleurstof niet helemala naar wens was. Maar in supermarkten ben ik geen kleurstoffen tegengekomen dat was ook het eerste wat ik had gedaan. Je kan ze trouwens ook gewoon bij een chinese toko halen. Dus dat ga ik in het vervolg doen :D.. En heb jij ze ook gemaakt??
posted by sadiye on 20-09-2009
ja maar niet voor eid ik heb andere turkse gebak gemaakt met siroopje eroverheen.
posted by Moederskindje on 20-09-2009
Aah oke! En waren ze lekker
posted by sadiye on 20-09-2009
ja hoor heel lekker ik zit ze steeds op te eten hahahah ๐
posted by sadiye on 20-09-2009
moederskindje wil je het receptje ervan?
posted by najelm on 22-09-2009
ja sadiye wil dat wel :d
posted by sadiye on 22-09-2009
ok najelm ik geef het receptje van de walnoten siroop gebak:
250 gram zachte boter,2 eieren,3 waterglazen meel,1 pakje bakpoeder,1 waterglas gemalen beetje grofgehakte walnoten…..Voor de siroop: 3 waterglazen suiker,3 waterglazen water en halve citroen.
posted by sadiye on 22-09-2009
Mix alle deegbenodigheden + 1 eetlepel suiker bijelkaar als laatst doe je de gemalen walnoten erdoorheen.Je kan ook half glas gemalen walnoten+half glasje gemalen amandelen doen vind ik lekkerder.Maak 3 ballen van het deeg en laat het 10 minuten rusten.Daarna leg je bakpapier op een bakblik en maak van de deegbollen lange staven niet te dun gewoon normaal endan snij je ze schuin uit(gewoon zo groot als een koekje)Dan bedek je de bakblik met bakpapier.Bak ze op 180 C totdat ze beetje goudbruin zijn niet heel donker.Maak de siroop en doe alle dingen in een pan en laat het koken endan op zacht vuur laat je het nog ong 3 minuutjes koken en laat het lauw worden.Haal de koekjes uit de oven en doe gelijk de siroop eroverheen zet het dicht met een dienblad en laat het uurtje intrekken.Doe er geraspte cocosnoot overheen ๐ ik vind het echt lekker..
posted by gerda on 23-09-2009
sadiye die koekjes klinken ook lekker
posted by sadiye on 23-09-2009
ja deze zijn echt lekker is met een siroop erboven ik heb er helaas geen foto van maar ik kan wel ff kijke voor een andere
posted by sadiye on 23-09-2009
hoi gerda ik heb het erop gezet ja hij staat bij nagerechten ๐
posted by PrincessChida on 24-09-2009
meid, het was niet naar bedoeld hoor! als het op de foto al is gebakken dan vind ik het er prachtig uit zien maarja wat wil je met zo’n keuken prinses:P
posted by PrincessChida on 24-09-2009
Moederskindje ik haal mijn kleurstof bij de chinese supermarkt bij de zwarte markt in beverwijk die werkt perfect! Moet je wel de goede pakken uiteraard, had eerder ook per ongeluk met kersenssmaak en het werd wel roze/rood maar de smaak was echt smerig hahaha
posted by Moederskindje on 22-10-2009
Hahaha.. Ja ik kreeg ook bananensmaak.. Maar bedanktt! Als ik weer in beverwijk ben, haal ik ze zeker !
posted by nan_adu on 27-02-2010
Ik gooi ze nadat ik ze uit de oven heb gehaald nog even in een pannetje met honing (maar volgens mij is dat een ander recept)
Ze zijn wel lekker en prachtig om te zien vind ik
posted by salha on 25-08-2010
ik ga deze koekjes eens een keer uitproberen, ze zien er mooi en lekker uit
posted by janneman on 06-11-2010
Waterglazen? Colaglazen enz ken ik wel. Maar goed daar heb je ook verschillende formaten van 33 cl tot een halve liter. Waarom werken jullie niet met centiliters en grammen enz?
Zou iemand mij verder kunnen vertrekken hoeveel gr meel in een waterglas gaat en hoeveel cl? (hopelijk bestaat er maar 1 soort waterglas ๐ ) maakt het verder uit wat voor meel je gebruikt?
Ik heb dit recept verder 1x uitgeprobeerd en is toen helaas mislukt. ๐ ze waren nog wat zacht van binnen. De volgende keer dus wat langer in de oven.
posted by janneman on 06-11-2010
Waterglazen? Colaglazen enz ken ik wel. Maar goed daar heb je ook verschillende formaten van 33 cl tot een halve liter. Waarom werken jullie niet met centiliters en grammen enz?
Zou iemand mij verder kunnen vertrekken hoeveel gr meel in een waterglas gaat en hoeveel cl? (hopelijk bestaat er maar 1 soort waterglas ๐ ) maakt het verder uit wat voor meel je gebruikt?
Ik heb dit recept verder 1x uitgeprobeerd en is toen helaas mislukt. ๐ ze waren nog wat zacht van binnen. De volgende keer dus wat langer in de oven.
posted by hayat-yassine on 02-08-2011
Deze moet ik gewoon een keer maken smaken se ook zo lekker als ze eruit zien???