Loader

Rozen koekjes

2009-09-13
  • Servings: 1
  • Prep Time: 5m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.2 / 5)

4.2 5 23
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

23 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • * 150 gram margarine of roomboter (kamertemp)
    * 1 ei
    * 4 eetlepels poedersuiker
    * 1,5/2 waterglazen meel
    * rode kleurstof (mag ook zonder als je wilt of half bij half)
    * zilveren parels
    * Turkse theeglas voor het maken van rondjes.

Method

Step 1

Kneed de margarine met de poedersuiker op tot romig. Daarna de ei, meel en kneed verder. Als laatst voeg je de kleurstof bij.

Zet het in de koelkast voor 10 minuten. Rol met je deegroller de deeg uit voor 1 cm. En haal er kleine rondjes van met een Turkse theeglas. Zet 4 of 5 rondjes half op een rij op elkaar en druk het een beetje aan en snij het doormidden en daarna rol het op dan heb je dus 2 rozen. (ik hoop dat jullie het begrijpen) En zet er een pareltje in het midden.

Bedek je bakblik met bakpapier en bak de roosjes op 150 C graden voor 10/15 minuten gaar. Laat het afkoelen en serveer het in een bord.

Het lijkt een hele kunstwerk en ziet er moeilijk uit maar is makkelijk om te maken. heel veel succes!

Deel dit recept met anderen

Comments (54)

  1. posted by gerda on 13-09-2009

    sadiye ze zien er mooi uit
    ik heb dit recept ook wel eens gezien dan rollen ze een staafje amandelspijs mee

  2. posted by gerda on 13-09-2009

    op de foto zijn ze nog niet gebakken of wel?

  3. posted by sadiye on 13-09-2009

    jawel ze zijn gebakken

  4. posted by ahhadouch on 13-09-2009

    ooh wat een kunstwerk,ziet er erg mooi uit.Is het makkelijk of moeilijk om te maken? groetjes

  5. posted by ahhadouch on 13-09-2009

    ps waar koop je die kleurstof?

  6. posted by sadiye on 13-09-2009

    hoi ahhadoch ๐Ÿ˜€ ja klopt het is een hele kunstwerk maar het is heel makkelijk..Die kleurstof kan je gewoon in de supermarkt kopen kijk maar in het vak van bakproducten je vind het wel.

  7. posted by melahat on 13-09-2009

    selam sadiye, ze zien er echt romantisch uit hihi hmmmmmmmmmm

  8. posted by sadiye on 13-09-2009

    hahahahhahahhaha ja he dankjewel ๐Ÿ˜‰

  9. posted by sadiye on 13-09-2009

    speciaal voor al mijn zusters op deze site ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€

  10. posted by martine on 14-09-2009

    super zeg !!!!!!!!!!
    bedankt voor het recept

  11. posted by sadiye on 14-09-2009

    geen dank martine ๐Ÿ˜‰

  12. posted by incomparable on 14-09-2009

    Ze zien er prachtig uit!! Maar hoeveel koekjes krijg je uit de hoeveelheid die jij gebruikt?

  13. posted by sadiye on 14-09-2009

    oeee dat is een moelijke vraag ik heb ze niet geteld maar het was wel een bakblik vol bij mij ik zal de volgende x gaan tellen voor je ๐Ÿ˜‰

  14. posted by incomparable on 14-09-2009

    oww en wat natuurlijk ook belangrijk is, zijn ze lekker??

  15. posted by sadiye on 14-09-2009

    vind van wel smaken verschillen ook he ๐Ÿ˜› hahahahhahaha

  16. posted by sadiye on 15-09-2009

    dames ik heb er een video van de rozen negeer de recept maar je kan zien hoe ze zie rozen maakt ๐Ÿ˜‰ http://www.youtube.com/watch?v=TY4_yd32BhQ&feature=related

  17. posted by sadiye on 15-09-2009

    kopier dit op je internetpagina dan gaattie open ๐Ÿ˜‰

  18. posted by PrincessChida on 16-09-2009

    Ziet er fantastisch uit meid, wil ze binnekort maken! ๐Ÿ™‚

  19. posted by PrincessChida on 16-09-2009

    Ik zie net dat de foto is van voor het bakken, heb je geen foto van toen ze gemaakt waren? Blijven ze er zo mooi uitzien?

  20. posted by sadiye on 16-09-2009

    hoe zie jij dat?

  21. posted by beautiful moslima on 16-09-2009

    het zit erg mooi uit inscha zal ik deze ook gaan maken mooi gemaakt mascha allah

  22. posted by hanoena87 on 16-09-2009

    ze zien er mooi uit maar zijn ze ook te eten?
    Zijn ze zacht of hard en hoort hier geen siroop overheen?

  23. posted by PrincessChida on 16-09-2009

    hahah Ik zie het gewoon ๐Ÿ˜› Als ze gebakken zijn gaan ze dan niet uit elkaar staan? Dus dat j niet meer ziet dat het zo mooi was voor je het bakte?

  24. posted by sadiye on 16-09-2009

    ok probeer maar dan

  25. posted by incomparable on 16-09-2009

    zijn ze na het bakken lelijk dan? Zijn ze op de foto niet afgebakken?

  26. posted by snia on 16-09-2009

    zen lekkere koek resepten/ijn er nog meer mooie

  27. posted by gani1976 on 17-09-2009

    zie er erg lekker en mooi uit
    ga ze morgen maken voor eid
    inshaรƒยกllah gaat het helemaal goed

  28. posted by Dalilah on 18-09-2009

    ziet erg mooi uit,maar hoeveel bakpoeder
    gaat erin staat niet bij de ingredienten
    wel in het recept.

  29. posted by babydroom on 18-09-2009

    idd wilde ze maken maar weet niet hoeveel bakpoeder erin moet. trouwens thx voor jullie recepten dames

  30. posted by sadiye on 19-09-2009

    hoeft geen bakpoeder in

  31. posted by gani1976 on 19-09-2009

    salaam alaikum
    het is makkelijk te maken
    kost alleen wel een beetje tijd
    maar ze zijn erg mooi geworden en lekker
    eid moebarek iedereen

  32. posted by Moederskindje on 19-09-2009

    Ik heb ‘m net ook gemaakt. Ik zag toevallig dezelfde recept op marokko.nl en daar stond aangegeven dat er bakpoeder in moest een halve pak. En vanillesuiker, olie. Dus ik wist niet meer wat ikmoest volgen. Ik heb overigens ook “kleurstof”gehaald, maar zie helemaal geen kleur in mijn roosjes. Vaag! Heb het bij een marokkaanse slager gehaald. Maargoed heb het nog niet geproefd, is net klaar. Ben er niet zo tevreden mee ๐Ÿ™

  33. posted by sadiye on 19-09-2009

    aag wat jammer ๐Ÿ™ ja dit is een andere recept is turkse.Zien de rozen er mooi uit?laat me weten of je ze lekker vond

  34. posted by sadiye on 19-09-2009

    gani bij jouw is het dus wel gelukt ๐Ÿ˜€ eid moebarek iedereen moederskindje koop kleurstof in supermarkt ok sommige kleurstoffen komen slecht uit.

  35. posted by Moederskindje on 20-09-2009

    Hey Sadiye.. De koekjes zijn wel lekker geworden ๐Ÿ˜› .. Is bijna niks meer van over gebleven, de rest vond het dus ook lekker. En de roosjes zijn mooi in vorm gebleven. De kleurstof die ik had gehaald bij de marokkaanse slager, was een kleurstof en smaakstof in een, en had een gele kleur/smaak gehaald, bananensmaak,dus het ziet er nu wel gelig uit en smaak van banaan. Wel lekker en heb er wat poedersuiker overheen gegooid, aangezien de kleurstof niet helemala naar wens was. Maar in supermarkten ben ik geen kleurstoffen tegengekomen dat was ook het eerste wat ik had gedaan. Je kan ze trouwens ook gewoon bij een chinese toko halen. Dus dat ga ik in het vervolg doen :D.. En heb jij ze ook gemaakt??

  36. posted by sadiye on 20-09-2009

    ja maar niet voor eid ik heb andere turkse gebak gemaakt met siroopje eroverheen.

  37. posted by Moederskindje on 20-09-2009

    Aah oke! En waren ze lekker

  38. posted by sadiye on 20-09-2009

    ja hoor heel lekker ik zit ze steeds op te eten hahahah ๐Ÿ˜€

  39. posted by sadiye on 20-09-2009

    moederskindje wil je het receptje ervan?

  40. posted by najelm on 22-09-2009

    ja sadiye wil dat wel :d

  41. posted by sadiye on 22-09-2009

    ok najelm ik geef het receptje van de walnoten siroop gebak:
    250 gram zachte boter,2 eieren,3 waterglazen meel,1 pakje bakpoeder,1 waterglas gemalen beetje grofgehakte walnoten…..Voor de siroop: 3 waterglazen suiker,3 waterglazen water en halve citroen.

  42. posted by sadiye on 22-09-2009

    Mix alle deegbenodigheden + 1 eetlepel suiker bijelkaar als laatst doe je de gemalen walnoten erdoorheen.Je kan ook half glas gemalen walnoten+half glasje gemalen amandelen doen vind ik lekkerder.Maak 3 ballen van het deeg en laat het 10 minuten rusten.Daarna leg je bakpapier op een bakblik en maak van de deegbollen lange staven niet te dun gewoon normaal endan snij je ze schuin uit(gewoon zo groot als een koekje)Dan bedek je de bakblik met bakpapier.Bak ze op 180 C totdat ze beetje goudbruin zijn niet heel donker.Maak de siroop en doe alle dingen in een pan en laat het koken endan op zacht vuur laat je het nog ong 3 minuutjes koken en laat het lauw worden.Haal de koekjes uit de oven en doe gelijk de siroop eroverheen zet het dicht met een dienblad en laat het uurtje intrekken.Doe er geraspte cocosnoot overheen ๐Ÿ™‚ ik vind het echt lekker..

  43. posted by gerda on 23-09-2009

    sadiye die koekjes klinken ook lekker

  44. posted by sadiye on 23-09-2009

    ja deze zijn echt lekker is met een siroop erboven ik heb er helaas geen foto van maar ik kan wel ff kijke voor een andere

  45. posted by sadiye on 23-09-2009

    hoi gerda ik heb het erop gezet ja hij staat bij nagerechten ๐Ÿ˜‰

  46. posted by PrincessChida on 24-09-2009

    meid, het was niet naar bedoeld hoor! als het op de foto al is gebakken dan vind ik het er prachtig uit zien maarja wat wil je met zo’n keuken prinses:P

  47. posted by PrincessChida on 24-09-2009

    Moederskindje ik haal mijn kleurstof bij de chinese supermarkt bij de zwarte markt in beverwijk die werkt perfect! Moet je wel de goede pakken uiteraard, had eerder ook per ongeluk met kersenssmaak en het werd wel roze/rood maar de smaak was echt smerig hahaha

  48. posted by Moederskindje on 22-10-2009

    Hahaha.. Ja ik kreeg ook bananensmaak.. Maar bedanktt! Als ik weer in beverwijk ben, haal ik ze zeker !

  49. posted by nan_adu on 27-02-2010

    Ik gooi ze nadat ik ze uit de oven heb gehaald nog even in een pannetje met honing (maar volgens mij is dat een ander recept)

    Ze zijn wel lekker en prachtig om te zien vind ik

  50. posted by salha on 25-08-2010

    ik ga deze koekjes eens een keer uitproberen, ze zien er mooi en lekker uit

  51. posted by janneman on 06-11-2010

    Waterglazen? Colaglazen enz ken ik wel. Maar goed daar heb je ook verschillende formaten van 33 cl tot een halve liter. Waarom werken jullie niet met centiliters en grammen enz?

    Zou iemand mij verder kunnen vertrekken hoeveel gr meel in een waterglas gaat en hoeveel cl? (hopelijk bestaat er maar 1 soort waterglas ๐Ÿ™‚ ) maakt het verder uit wat voor meel je gebruikt?

    Ik heb dit recept verder 1x uitgeprobeerd en is toen helaas mislukt. ๐Ÿ™ ze waren nog wat zacht van binnen. De volgende keer dus wat langer in de oven.

  52. posted by janneman on 06-11-2010

    Waterglazen? Colaglazen enz ken ik wel. Maar goed daar heb je ook verschillende formaten van 33 cl tot een halve liter. Waarom werken jullie niet met centiliters en grammen enz?

    Zou iemand mij verder kunnen vertrekken hoeveel gr meel in een waterglas gaat en hoeveel cl? (hopelijk bestaat er maar 1 soort waterglas ๐Ÿ™‚ ) maakt het verder uit wat voor meel je gebruikt?

    Ik heb dit recept verder 1x uitgeprobeerd en is toen helaas mislukt. ๐Ÿ™ ze waren nog wat zacht van binnen. De volgende keer dus wat langer in de oven.

  53. posted by hayat-yassine on 02-08-2011

    Deze moet ik gewoon een keer maken smaken se ook zo lekker als ze eruit zien???

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.