Loader

Gamba’s al ajillo – Garnalen met knoflook

2005-10-07
  • Servings: 4
  • Prep Time: 30m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Kaasuibroodjes

    Kaasuibroodjes

  • Kaasrolletjes

    Kaasrolletjes

  • Seffa Medfouna

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients


  • - 1000 g gepelde rauwe tijgergarnalen (diepvries)
    - 100 ml olijfolie extra vierge
    teentjes knoflook, in plakjes
    - 1 laurierblaadje
    - gedroogde chilipeper uit molentje
    - grof zeezout
    - 2 takjes peterselie
    - fijngehakt

Method

Step 1

Garnalen ontdooien door ze enkele minuten onder te dompelen in warm water. Laten uitlekken en droogdeppen met keukenpapier.

In diepe koekenpan of hapjespan olie verwarmen. Knoflook met laurierblaadje zachtjes bakken, tot geur vrijkomt. Beetje chilipeper erboven malen. Garnalen toevoegen en op matig vuur al omscheppend in 3-5 min. gaarbakken.

Garnalen over vier warme lage schaaltjes (van Spaans of Marokkaans aardewerk) verdelen, laurier verwijderen. Zeezout en peterselie erover strooien.

Lekker met marokkaans brood

vergeet de citroen niet!

Deel dit recept met anderen

Comments (3)

  1. posted by Shnieula on 06-10-2005

    Waar is je foto meid?

  2. posted by tara29 on 06-10-2005

    ja dat weet ik dus niet
    ik had wel een foto geplaats

  3. posted by oembibi on 07-10-2005

    ik zie wel een foto……….lekker…..

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.