Loader

Ronde marmercake

2005-10-11
  • Servings: 8
  • Prep Time: 5m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.1 / 5)

4.1 5 13
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

13 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • eieren (groot)
    - 250 gr suiker (ik heb rietsuiker gebruikt)
    - Mespuntje zout
    - 1 zakje vanillesuiker
    - 250 gr boter (op kamertemperatuur)
    - 250 gr bloem
    - 3-4 el cacao
    - 1 zakje bakpoeder
    Ps: Als het deeg te dik is, nog wat melk toevoegen

Method

Step 1

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Mix de eieren met de suiker en vanillesuiker schuimig. Voeg dan de boter in blokjes toe en mix dit goed glad. Voeg bloem, bakpoeder en snufje zout beetje bij beetje toe en mix alles tot een mooi beslag (is het te dik, voeg dan wat melk toe).

Doe 1/3 deel van het beslag in een ingevette cakevorm (ik heb een springvorm van 22 cm gebruikt) en strijk het glad als dat nodig is. Neem dan de helft van het overgebleven beslag en roer hier 3-4 el cacao door (tot je een mooie kleur hebt) en giet dit over de eerste laag beslag. Strijk het glad en maak dan met een voor zigzaggende bewegingen om een marmereffect te krijgen.

Doe tenslotte de laatste laag beslag erover en strijk dit glad. OOk weer met een vork door de eerste twee lagen mengen, zodat je een mooi patroon krijgt.

Zet hem dan op de onderste richel van de oven en bak hem in 70-90 minuten mooi gaar.

Daarna kan je m nog versieren als je wilt, maar het hoeft niet, hij is zo al mooi genoeg

Hij is echt heerlijk!

Deel dit recept met anderen

Comments (10)

  1. posted by miss france on 11-10-2005

    deze ziet er heerlijk uit…ga ik zeker een keer maken

  2. posted by MADAME CUISINE on 13-10-2005

    deze ga ik meteen uitprinten, volgende week of weekend ga ik het maken!

  3. posted by nadia on 14-10-2005

    lkkr, deze had ik al,is egt een aanradertje

  4. posted by ummadam on 24-10-2005

    echt heerlijk! ik had dit recept al eens , maar was het kwijt geraakt jazak allah khair…..had vandaag mijn schoon familie op bezoek en ze vonde het heerlijk mashallah!

  5. posted by ellouisa on 27-10-2005

    wat leuk om te horen ummadam!!

  6. posted by asi on 05-04-2006

    Heey ellouisa Ik heb het een keer gemaakt, maar het zag er niet uit net als wat er op die foto staat. Ik weet niet wat ik fout heb gedaan? Je had gezegd 3-4 eetlepels cacaou. Ik heb 3 gedaan maar dan was te veel. Volgens mij moet je 1 1/2 cacaou er in doen.
    Het was wel heel lekker.
    Beslama

  7. posted by ellouisa on 06-04-2006

    waarom was het dan te veel? Ik gebruik altijd 3 tot 4 el cacao.

  8. posted by fatema on 13-04-2006

    salaam hij is heerlijk heb em net gemaakt.

  9. posted by sadiye on 25-11-2008

    fatema is die lekker?

  10. posted by Mounake on 29-12-2009

    vraagje, kan je i.p.v. boter ook olie gebruiken en zo ja hoeveel moet ik dan gebruiken in dit receptje ?
    ( In mijn schoonfamilie zijn er verschillende mensen met een lactose-intollerantie allergie dus ik zou dan sojamelk gebruiken en olie als dat zou kunnen ? )
    Choukran !

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.