Loader

Roerbakmie met kipfilet en garnalen

2005-10-05
  • Servings: 4
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.5 / 5)

4.5 5 6
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

6 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • ** kipfilet
    ** 250 gram garnalen (als je niet van garnalen houdt kan je het weglaten)
    ** 1 pak Honing roerbakmie
    ** 1 zakje kuidenmix voor mihoen speciaal (van conimex kan je bij de supermarkt halen.
    ** 1 prei
    ** 1 ui
    ** 1 blikje gesneden champignons (of verse)

Method

Step 1

Snij de kipfilet in blokjes, doe ze in een grote wok. (of pan) scheutje olijf olie en een scheutje zonnebloemolie Snipper een ui bij doe de gewassen en gesneden prei bij. Doe er de gesneden champignons bij.

Doe er het zakje kruidenmix (conimex) erbij. Doe er een half glas water bij, en laat het gaar sudderen. als de kip gaar is voeg je er nog 10 minuten de garnalen bij.

Kook de roerbakmie 2 minuten (niet langer wanthet is heel snel gaar en anders wordt het een plakkerige papje Giet de roerbakmie af in een vergiet. maak de mie los met een vork. voeg zout toe.

Giet de mie dan bij het kipmengsel in dewok, en proef of er nog zout bij moet, en voeg eventueel nog wt zout bij. doe er een klein scheutje ketjap manis bij(ongeveer 1 eetlepel)goed roerbakken en klaar is kees. voor diegen onder ons die van pittig houden, die kunnen er ook sambal bij doen. eet smakelijk

lekker met kroepoek en sate!

Deel dit recept met anderen

Comments (9)

  1. posted by Serenity on 06-10-2005

    Mmmm, lijkt me heerlijk, ik ben gek op mie! En garnalen! En kip!
    Op het hele gerecht dus. 😉

  2. posted by Serenity on 06-10-2005

    Mmmm, lijkt me heerlijk, ik ben gek op mie! En garnalen! En kip!
    Op het hele gerecht dus. 😉

  3. posted by oembibi on 07-10-2005

    serenity:waarom telkens jouw bericht 2 keer?
    Lekker recept sihamkleuter….

  4. posted by sihamkleuter on 07-10-2005

    hee berbergenootje heb je ook iet slekkers wat we kunnen uitproberen?

  5. posted by oembibi on 09-10-2005

    oh jawel hoor,maar kan geen foto’s plaatsen

  6. posted by islamia on 09-12-2005

    er is wel een arabischgenootje! als dat mag………………….

  7. posted by sihamkleuter on 09-12-2005

    tuurlijk islamia, berbergenootje, arabisch genootje hoe meer zielen hoe meer vreugd toch?

  8. posted by Ouissam on 15-12-2005

    jammie ik ben ook helemaal gek op garnalen en mie. Dit ga ik vandaag maken denk ik maar dan als hoofdgerecht hihi

  9. posted by nahnah on 17-01-2009

    ben blij met deze site, maar sorry dat ik het zeg letten jullie wel goed op jullie schrijf fouten?, zoals honing honig, kuidenmix is kruidenmix anders raken sommige mensen in de war. mijn excuses hiervoor eh. beslama

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.