Pita broodje met lamsvlees
2005-10-09- Course: Snack
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 4
- Prep Time: 5m
Average Member Rating
(4.3 / 5)
12 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- - 300 g lamslapjes
- zout
- versgemalen zwarte peper
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1/2 theelepel gemalen komijn (djinten)
- 3 eetlepels olijfolie
- 8 pitabroodjes
- 150 g Griekse yoghurt
- 1 teen knoflook
- 60 g rucola grofgesneden
- 1/2 komkommer in blokjes
Method
Step 1
1. Snijd het vlees in dunne reepjes en meng de kruiden erdoor. Verhit de olijfolie in een wok en roerbak het vlees op hoog vuur snel bruin
2. Rooster intussen de pitabroodjes in de broodrooster
3. Roer in een kommetje de yoghurt los met zout en peper en pers de knoflook erboven uit
4. Snijd de pitabroodjes open en schep de komkommer, rucola en de reepjes vlees erin
5. Schep er wat knoflooksaus over. Serveer direct.
Eet smakelijk...
posted by sihamkleuter on 09-10-2005
lekkere maaltijd voor na de ihsaa.
mjammie
posted by Ouissam on 09-10-2005
Ja lijkt me ook heeerlijk, het is net zoals shoarma maar dan met andere kruiden. Echt toppie missFrance :goedzo:
posted by miss france on 09-10-2005
hij is indd heel lekker, zeker het proberen waard!
posted by oembibi on 09-10-2005
ziet er heelrijk uit missie!
posted by fati on 10-10-2005
het zier er lekker uit maar wil die brood zelf maken hebt u de recept van en de bereiding?
posted by miss france on 12-10-2005
nee ik gebruik gewoon die grote pitta broodjes, koop ze kant en klaar..
posted by bnioukilya on 13-10-2005
wat is rucola?
posted by Nacira on 18-10-2005
Rucola ziet er een beetje uit als sla en word vaak gebruikt in de Italiaanse keuken bij salades en pasta’s.
posted by gadjia 82 on 26-10-2007
mmmmm lekker zeg ik ga het ook maken
bedankt miss france
posted by Mounake on 27-10-2007
KAN gewoon niet slecht zijn dus ZEKER het proberen waard
posted by hananne on 01-05-2009
dit ziet er lekker uit zal het echt snel uitproberen jammie