Loader

Palak jhost

2006-02-09
  • Servings: 4
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.6 / 5)

3.6 5 11
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

11 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 750 gram mager lamsvlees
    1 verse groene chilipeper
    1,5 theelepel uitgeperste knoflook
    1,5 theelepel fijngehakte gember
    2 eetlepels ghee (geklaarde boter)
    1 eetlepel maanzaad
    1 theelepel zout
    2-3 eetlepels yoghurt
    1 zwarte kardemompeul, gebroken en wat gekneusd
    2,5 deciliter water
    500 gram verse of diepvriesspinazie
    1,5 deciliter slagroom
    0,5 theelepel verse geraspte nootmuskaat

Method

Step 1

Snij het vlees in blokjes. Blancheer het vlees even in kokend water en laat het uitlekken. Snij de chilipeper open, schraap het zaad eruit en hak het vruchtvlees zeer fijn. Bak de knoflook, gember en chili 1 minuut in de ghee, voeg dan het lamsvlees toe en bak het aan alle kanten licht aan. Maal het maanzaad met het zout zeer fijn. Voeg aan de pan toe en laat even meebakken. Roer dan de yoghurt en kardemom erdoor; voeg het water toe en breng aan de kook.

Temper het vuur en laat afgedekt koken tot het vlees gaar is.
Was de spinazie grondig in koud water, en haal de lelijke blaadjes eruit. Doe de groente met aanhangend water in een grote pan, dek af en laat op matig vuur in 4-6 minuten slinken. Laat uitlekken, hak grof en draai alles in een blender of keukenmachine tot puree.
Voeg deze aan het lamsvlees toe en laat nog 2-3 minuten zachtjes koken. Roer de room en nootmuskaat erdoor, proef en breng eventueel verder op smaak, en serveer met rijst.

Deel dit recept met anderen

Comments (5)

  1. posted by kadilin on 19-01-2008

    in het gerecht wordt geklaarde boter gebruikt. Kan iemand mij ook vertellen wat dat is?

  2. posted by Samira82 on 22-01-2008

  3. posted by kadilin on 22-01-2008

    he samira, daar ben je alweer! bedankt voor de tip ik dacht eigenlijk dat het net zoiets was als die zoute ranzige boter in Marokko,maar nee dus. Leuk dat je door de contacten met Tajin zoveel nieuwe dingen leert niet dan ?

  4. posted by Samira82 on 22-01-2008

    Ja zeker je leert hier veel ­čÖé

  5. posted by Lalakifech on 07-06-2009

    Kan iemand mij vertellen wat zwarte kardemompeul ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.