Le3des – Marokkaanse linzen
2016-02-07- Cuisine: Marokkaanse
- Course: Hoofdgerecht
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Prep Time: 20m
- Ready In: 60m
Average Member Rating
(4.3 / 5)
6 People rated this recipe
Related Recipes:
Met dit winterse weer is niets lekkerder dan een heerlijke Le3des – Marokkaanse linzen (linzenschotel). Gezond, voedzaam en verwarmt je lichaam. Als je normaal gesproken niet zo dol bent op linzen, raad ik je aan om het toch eens te proberen en dan zo klein mogelijke linzen te kopen. Ik koop ze bij de Marokkaanse winkels en dan de kleinste soort.
Je kunt er stukjes vlees of kip in doen, gehaktballetjes of het gewoon vegetarisch houden. De aardappel- en wortelblokjes zijn ook facultatief.
Ingredients
- 1 kom linzen
- 3 aardappels in blokjes
- 1 winterwortel in blokjes
- 1 grote ui
- 1 grote tomaat
- Koriander en peterselie
- Zout en zwarte peper
- 1 tl sambal
- 1 tl paprikapoeder
- Gember
- Kurkuma
- Snufje komijn
- Snufje saffraan
- Bouillonblokje groenten, rundvlees of tuinkruiden
Method
Step 1
Was de linzen goed en kijk of er geen steentjes tussen zitten (je hoeft de linzen niet te weken).
Step 2
Doe de ui met de tomaat (zonder vel en pitjes) in een blender of hakmolen en maal fijn. Verhit wat olie en doe hier het ui-tomaatmengsel bij en fruit aan. Voeg kruiden toe en doe dan de aardappel en wortelblokjes erbij. Dan de linzen toevoegen en water tot alles onderstaat.
Step 3
Breng aan de kook en laat op zacht vuur gaar worden in ongeveer een half uurtje. Eventueel meer water toevoegen als dat nodig is.
* Je kunt de aardappel en wortel weglaten
* Je kunt blokjes vlees of gehaktballetjes toevoegen
posted by Fadma Tacharwant Ynass on 04-05-2016
hmmm lekkrrrrrrrrrrrrrrr