Loader

Recipes from Ingredient: Linzen

De linze is een bekende peulvrucht, die al voor onze jaartelling op grote schaal verbouwd werd. Het feit dat de linze wordt genoemd in het Oude Testament, getuigt hiervan. De eigenlijke linze is het zaad van de plant, dat gedroogd wordt verhandeld, in verscheidene kleuren en groottes. Linzen hebben veel warmte nodig, zodat in Nederland dit gewas meestal in de glastuinbouw of onder een tunnel verbouwd wordt.

Linzen-tonijnsalade

Linzen-tonijnsalade

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4 / 5)

Soms wil je een gezonde salade maken zoals deze Linzen- tonijnsalade, maar je komt erachter dat je eigenlijk vrij weinig in huis hebt.

Read more
Le3des - Marokkaanse linzen

Le3des – Marokkaanse linzen

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.3 / 5)

Met dit winterse weer is niets lekkerder dan een heerlijke Le3des - Marokkaanse linzen (linzenschotel). Gezond, voedzaam en verwarmt je lichaam. Als je normaal gesproken niet zo dol bent op linzen, raad ik je aan om het toch eens te proberen en dan zo klein mogelijke linzen te kopen. Ik ...

Read more
Linzen salade

Linzen salade

Recipe Type:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3.5 / 5)

heerlijke salade voor erbij!

Read more
Linzenshotel op zn Marokkaans

Linzenshotel op zn Marokkaans

Recipe Type:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3.8 / 5)

een dikke linzenschotel

Read more
Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

Harira

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3.5 / 5)

Harira, marokkaanse soep die tijdens de ramadan gegeten wordt. Ook lekker in de koude winter.

Read more
Harira de nationale Marokkaanse soep

Harira de nationale Marokkaanse soep

Recipe Type: , , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3 / 5)

Harira is de nationale Marokkaanse soep. Het is een gebonden, rijk gevulde soep met als belangrijkste ingrediënten: tomaten, kikkererwten, linzen en selderij. In de verschillende streken in Marokko bestaan verschillende varianten op deze soep. Tijdens de ramadan wordt harira dagelijks gegeten bij het verbreken van het vasten, dit omdat de ...

Read more
Linzen soeppie

Linzen soeppie

Recipe Type:
forkforkforkforkfork Average Rating: (1.5 / 5)

vult lekker...

Read more
Marokkaanse kippensoep

Marokkaanse kippensoep

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.3 / 5)

Read more
Harira - tomatensoep

Harira – tomatensoep

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.4 / 5)

Harira is de meest bekende soep in Marokko. Tijdens de vastenperiode (de ramadan) eet men deze soep elke dag. De linzen horen erin, maar de kikkererwten zijn naar keuze. De soep kan ook met rundvlees worden gemaakt, pas de kooktijd dan aan (circa 3 uur).

Read more
Linzenschotel met paprika

Linzenschotel met paprika

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4 / 5)

Linzenschotel met paprika, Ui en knoflook pellen en snipperen. Wortel schillen en in blokjes snijden. In braadpan ui, knoflook en wortel in olijfolie fruiten.

Read more