Harira de nationale Marokkaanse soep
2006-09-16- Cuisine: Marokkaanse
- Course: Bijgerecht, Voorgerecht
- Skill Level: Simpel
-
Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 45m
Average Member Rating
(3 / 5)
24 People rated this recipe
Related Recipes:
Harira is de nationale Marokkaanse soep. Het is een gebonden, rijk gevulde soep met als belangrijkste ingrediënten: tomaten, kikkererwten, linzen en selderij.
In de verschillende streken in Marokko bestaan verschillende varianten op deze soep. Tijdens de ramadan wordt harira dagelijks gegeten bij het verbreken van het vasten, dit omdat de soep veel ingrediënten met verschillende vitamines bevat.
Ingredients
- 250 gram kip in blokjes
2 eetlepels fijngehakte selderij
½ theelepel versgemalen zwarte peper
1 theelepel gemalen kaneel
olie
1,5 liter water
2 eetlepels tomatenpuree
45 gram vermicelli
1 citroen in partjes
2 grote uien - gesnipperd
1 bosje fijngehakte gladde peterselie
1 theelepel kurkuma
¼ theelepel gemalen gember
45 gram linzen of kikkererwten (uit blik)
2 à 3 takjes verse koriander
3 eetlepel bloem
Wortelen (fijn in de keukenmachine)
Honig tomatensoep
Method
Step 1
Bak in de olie de kip, selderij, uien, wortelen, kruiden aan in een pan voor 5 min. zodat alles beetje bruin is. Daarna water erbij doen en de tomatenpuree en 30 minuten laten sudderen.
Daarna de Honigsoep erbij doen (meng het buiten de pan, anders krijg je de klontjes er niet goed uit). Daarna ook de kikkererwten/linzen erbij doen en de vermicelli en nog even doorkoken.
Als de soep te waterig is dan kun je het binden door wat soepvocht eruit te halen en te mengen met wat lepels bloem, daarna gooi je dat papje weer terug.
posted by MADAME CUISINE on 16-09-2006
hmmmmm, lijkt me heerlijkk
Ik krijg er nu zin in, maar het is al 23.57….hihi
posted by gelderse on 21-09-2006
Volgens mij bestaan er 1001 recepten van harira. Heerlijk.
posted by Dominique on 24-09-2007
Ik vind dit echt heeeel erg lekker! Een dikke goed van mij. Ik heb het geprobeerd en het is echt supergoed gelukt. Ben er helemaal trots op 😉 bedankt! Groetjes
posted by hammoudi on 20-05-2009
heey hallo ik had een vraagje wat is kukuma
posted by melahat on 07-09-2009
kurkuma is een arabische kruiden denk ik, kunt da kopen bij turken en marokaanse winkels
posted by blondprinsesje on 11-01-2013
ik heb nog nooit kaneel gebruikt in mijn harira, dat ga ik volgende keer wel doen ben benieuwd