Loader

Lange vingertaart

2009-02-05
  • Servings: 1
  • Prep Time: 5m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (2.5 / 5)

2.5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

    Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

  • Perencake met speculaaskruiden

    Perencake met speculaaskruiden

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - 3 eieren (op kamertemperatuur)
    - 150 gram suiker
    - 250 gram mascarpone (te koop bij AH)
    - 1 tot 2 theelepels cacao
    - 250 ml. sterke koffie Pak
    - lange vingers (euroshopper bij AH)

Method

Step 1

Als eerst maak je de koffie klaar en doe deze in een diep bord. In een schaal het eigeel van de 3 eieren met de suiker mengen.

Vervolgens doe je hierbij de mascarpone. Dit alles mengen tot een glad mengsel. In een andere schaal de eiwitten stijf kloppen in een keukenmachine of anders met de hand (met garde).

Tip: indien je dit met de hand doet doe dit dan in een glazenschaal en niet in een kunststofschaal. In een glazenschaal lukt het altijd. Dit luchtige mengsel zachtjes door de mascarpone scheppen. Je pakt een ovenschaal om alles in te stoppen.

Als eerst dompel je een aantal vingerkoeken in de koffie en belegd eerst de bodem van de schaal hiermee. Dan leg je hierop een laag van het mengsel. Dan volgt er weer een laag met in koffie gedompelde vingerkoekjes en ter alsluiting volgt een laag met het restant van het mengsel.

Om het af te maken met een zeefje de cacao over de schaal verdelen. Dan alles minimaal 2 uur laten opstijven in de koelkast. Lekker als toetje of voor bij de thee of koffie. Bismillah!!!!

Als eerst maak je de koffie klaar en doe deze in een diep bord. In een schaal het eigeel van de 3 eieren met de suiker mengen.

Deel dit recept met anderen

Comments (3)

  1. posted by ummsalman on 06-02-2009

    is dit niet gewoon tiramisu?

  2. posted by moenatje on 12-02-2009

    ja volgens mij wel

  3. posted by asmaegirl on 02-03-2009

    iellllll viesssss

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.