Lamsspiesjes met honing en thijm
2011-11-05- Cuisine: Marokkaanse
- Course: Bijgerecht
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
Related Recipes:
Ter gelegenheid van het zondag te vieren Offerfeest een heerlijk lamsspiesjesrecept…..
Ingredients
- - 800 gram lamsschouder in blokjes;
- - 8 eetlepels olijfolie;
- - 2 eetlepels honing;
- - 1 ingelegde citroen;
- - 2 takjes thijm;
- - 1 eetlepel paprikapoeder;
- - zout en peper naar smaak.
Method
Step 1
Maak de marinade:
meng in een diep bord de honing, de olijfolie, het paprikapoeder, de in zeer kleine stukjes gehakte ingelegde citroen, de thijm en peper en zout naar smaak door elkaar.
Step 2
Snijd het lamsvlees in kleine blokjes en doe die bij de marinade in het diepe bord. Laat minstens 3 uur marineren en schep van tijd tot tijd even om.
Step 3
Steek de gemarineerde lamsvleesblokjes aan vleespennen.
Grill de spiesjes onder een grill in de oven (ongeveer 10-15 minuten en af en toe omdraaien) of op de
(electrische) barbecue.
Step 4
De lamsvleesspiesjes moeten licht goudbruin van kleur zijn en nog een beetje rosé van binnen.
Step 5
Serveer de spiesjes met daarbij bijvoorbeeld lekker Marokkaans- of Turks brood of couscous met rozijnen.