Krentencake
2005-11-12- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(4 / 5)
18 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 200 gr zachte boter
150 gr suiker
3 eieren
1 zakje vanillesuiker
250 gr zelfrijzend bakmeel of bloem (ik gebruik zelfrijzend bakmeel en nog bakpoeder om een nog luchtigere en hogere cake te krijgen)
Half zakje bakpoeder
Snufje zout
150 gr krenten
Paar druppels citroensap of geraspte schil van 1 citroen
Method
Step 1
Verwarm de oven voor op 170 graden. Mix de suiker en boter samen. Voeg dan de eieren toe en mix het goed. Doe vanillesuiker, bakpoeder, zout en citroensap (of schil) erbij en mix dit erdoor.
Dan meel beetje voor beetje toevoegen en weer goed mixen.
Het blijft een beetje dik en stevig beslag. Schep dan de krenten erdoor en zorg dat ze gelijkmatig verdeeld zijn door het deeg. In een langwerpige cakevorm scheppen en onderin de oven ongeveer 70 minuten bakken. Je kan hem ook in een ronde vorm bakken.
posted by tangia on 12-11-2005
lekker!!!vooral met thee be na3na3 hahaha
posted by Oemzenjabiel on 14-11-2005
lekker! ben gek op rozijnen/krenten.. en alles wat je er mee kan maken hihi..
he maar als je geen zelfrijzend meel hebt kan ik dan bijv gewoon n heel zakje bakpoeder gebruiken in plaats van halve?.. let me know
posted by ellouisa on 14-11-2005
ja, dat kan je gewoon doen hoor!
posted by Oemzenjabiel on 19-11-2005
mamma myaaaaaa!! had m van de week gemaakt.. bijna in mn eentje opgegeten!! ..schaam schaam..weer n kilo erbij dank je wel!! hhii.
ik had indd gewone meel gebruikt en 1 volle zakje bakp. ga m nu weer maken, neem ik m naar mn mama inshallah..
Zjazaki Allah voor dit lekkere recept!!kus!
posted by ellouisa on 19-11-2005
hihihi 😀 ben blij dat hij gelukt is en dattie zo lekker was. Graag gedaan hoor lieverd, xxx
posted by sihamkleuter on 28-11-2005
he louisa,
ik heb het gemaakt. was errug lekker.
alleen werd hij heel snle rood terwijl van binnen (nog) niet gaar.
Ik heb toen de laatste 20 minuten met foliepapier erover heen gedaan. gelukkig was het uiteindelijk wel gelukt! erg lekker
Nu heb ik wel een vraagje, ik ben gevraagd om cake te maken voor een bruiloft, en denk erover om deze te maken, maar ik moet er veel van hebben.
Op zich kan ik 2 bakblikken in 1 keer in deoven doen, maar dat is nog te weinig.
Heb je een tip? (ben bang dat als ik alles ga verdubbelen dat het dan mislukt….
posted by ellouisa on 28-11-2005
Hoi sihamkleuter, ben blij dat de cake lekker was 😀 Had je m wel onderin de oven gebakken? Ik doe m altijd onderin anders wordt hij te snel bruin. Maar goed ovens verschillen altijd, dat is zo’n probleem he. Ik weet echt niet of je het kan verdubbelen meid, dit is een recept voor een 2 liter cakeblik. Dus als je een 4 liter blik hebt, dan kan het, maar geloof niet dat die er zijn hihi. Ik denk dat je het beste gewoon dan twee keer 2 doen (of meer, weet niet hoeveel je er nodig hebt???).
posted by ranja on 16-01-2006
hoi dames,
welke boter gebruiken altijd voor cake….mijn cake word altijd zo snel droog….?????????????
posted by aicha1 on 21-05-2006
echte roomboter is het beste en smaakt het allerlekkerste.
posted by amina12 on 25-11-2006
leker tnx
hahaha
posted by ellouisa on 13-05-2007
Idd roomboter is het lekkerst. In ieder geval geen boter voor op brood gebruiken en de cake buiten de koelkast bewaren, dan droogt hij niet uit.
posted by sadiye on 02-12-2008
hmm lekker ik ga deze zeker maken
posted by koken20 on 07-07-2009
kan je de botet ook smelten en dan de suiker erbij doen’?
dank je