Loader

Kip risotto

2006-08-01
  • Servings: 4
  • Prep Time: 25m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Kerriesoep

    Kerrie soep

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 4 kipfilé's
    4 teentjes knoflook
    2 uien
    100g gerookt spek
    100g ham
    2 stuks prei
    2 stuks rode peper
    3 kippenbouillonblokjes
    450 cc kippenbouillon
    2 tomaten
    1 klein blikje tomatenpuree
    1/2 blok santan
    2 tl ketoembar
    1 tl laos
    2 tl ve-tsin
    1 tl 5kruidenpoeder
    1 spriet sereh
    300g rijst
    zout en olie

Method

Step 1

1 De kipfilé garen in de magnetron, het vocht gebruiken in de bouillon, even apart na-braden in de olie, en de filé in kleine stukjes snijden. Ongeveer 1 cm.

2 Het ontbijtspek voorzichtig uitbakken in de olie en uit de pan halen. In de zelfde olie de knoflook, uien, prei en de rode peper roerbakken en afblussen met de kippenbouillon.

3 Dan het uitgebakken ontbijtspek, de ham, de tomaten, tomatenpuree, de ktuiden en de sereh erbij. De santan erin laten smelten en de rijst en de kip toevoegen.

4 Dit ongeveer 45 minuten zachtjes laten pruttelen en regelmatig omscheppen.

Het uitgebakken spek moet knapperig zijn.
De sereh spriet eers voorzichtig pletten met een hamer en dan een platte knoop er inleggen.

Deel dit recept met anderen

Comments (4)

  1. posted by Djazair_girl on 01-08-2006

    Leuk recept, maar jammer dat er spek en ham in wordt gebruikt. Wat je je in de plaats daarvan kunnen gebruiken?

  2. posted by beens9 on 02-08-2006

    In plaats van spek kan er een klein handje vol verse lavas doorheen. De ham kan wel weggelaten worden maar dan moet je gaan proeven wat je voor je gevoel nog mist. Dit kan van persoon tot persoon anders zijn. Dat is het makkelijke en leuke van dit recept.
    Sucses met het experiment.

  3. posted by ellouisa on 03-08-2006

    wat is lavas??

  4. posted by beens9 on 07-08-2006

    Maggieplant wordt het ook wel genoemd.
    Als daar niet an te komen is neem dan 3 of 4 maggieblokjes. Even oplossen in een kopje heet water en bij de rijst doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.