Kaas- uienbroodjes
2008-02-19- Cuisine: Nederlandse
- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(4.4 / 5)
9 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Voor ongeveer 25 grote of 80 kleine : 500 g meel,
1 zakje droge gist (8 g., let op gebruiksaanwijzing!),
2 dl lauw water,
120 g gesmolten boter,
1 theelepel suiker,
1 theelepel zout,
peper uit de molen,
300 g uien in ringen geschaafd,
250 g geraspte oude kaas.
Method
Step 1
Oven voorverwarmen op 200°C.
Maak van meel, gist, boter, water, zout en suiker een soepel deeg. Laat 15 min. rustig staan. Leg intussen een bakmatje of bakpapier op eeen bakplaat, snijd de uien en rasp de kaas.
Stuif flink bloem op een werkblad en rol het deeg uit tot een lap van 50 X 70 cm. Verdeel de uien ringen erover, en hierop de kaas. Maal er wat peper over. Rol op vanaf een lange kant.
GROTE BROODJES: snijd in 2cm dikke plakken en leg op enige afstand van elkaar op het bakblik. Nog 15 min laten rijzen. 20 min bakken middenin de oven. Het bakken moet in 2 keer, tenzij je een hele grote oven hebt.
KLEINE BROODJES: de rol verder uittrekken en rollen tot een dunne rol, plakjes van 1 cm snijden en 12 min bakken.
Serveertips
Warm het lekkerst. De broodjes laten zich prima invriezen en weer opwarmen!
posted by kiki1234 on 09-01-2009
welke peper
posted by hidaya on 06-09-2009
ik heb ze gemaakt lekker hoor
Thanks
lievs
Hidaya