Hazelnootmaantjes met chocolade
2006-05-12- Skill Level: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: Ongeveer 35-40 stuks
Average Member Rating
(4 / 5)
14 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 150 gr boter
100 gr hazelnoten
90 gr bruine basterdsuiker
185 gr bloem
100 gr gesmolten pure chocolade
2 el zonnebloemolie
Method
Step 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en leg de hazelnoten op een bakplaat met bakpapier. Rooster ze ongeveer 5 minuten en doe ze dan in een schone theedoek. Goed wrijven zodat de meeste schilletjes eraf komen (hoeft er niet allemaal af). Laat ze daarna afkoelen. Mix boter en suiker tot een crème. Maal de hazelnoten fijn en mix ze door het beslag. Voeg dan de gezeefde bloem toe en kneed het tot een zacht deeg (het is een soort zanddeeg, maar dan iets donkerder door de bruine suiker en hazelnootschilletjes). Maak van het deeg bolletjes en vorm die tot maantjes. Bak ze 20 minuten in de oven en laat ze goed afkoelen. Smelt ondertussen de chocolade met de olie en dompel hier de afgekoelde koekjes met de uiteinden in. Laat dan de choco hard worden in de koelkast.
posted by fatema on 12-05-2006
heey meid ik heb een vraagje kan je ook gewoon suiker gebruiken??
posted by MADAME CUISINE on 12-05-2006
door de basterdsuiker worden ze juist donker, en de smaak van basterdsuiker si ook net anders dan de gewone suiker
posted by ellouisa on 13-05-2006
bedankt voor het antwoorden madame cuisine 😉 dat is idd zo. je kan ook andere suiker gebruiken, maar hij wordt dan iets anders…
posted by fatema on 13-05-2006
dankjewel dames
posted by sabrinake on 16-09-2006
heey,wie kan mij zeggen wat bruine basterdsuiker is en waar ik het kan kopen.alvast bedankt
posted by 311276 on 22-10-2006
hoi ellouisa ik heb deze koekjes gemaakt maar ze zijn mislukt. Toen ze eenmaal in de oven zaten werden ze plat, terwijl die van jou er een beetje bol uitzien. Vervolgens toen ze afgekoeld waren dompelde ze ik in de chocolade maar toen die hard was geworden wilden ze niet meer van het bord loskomen en toen ik ze wilde oppakken gingen ze breken. weet jij hoe dit komt?
posted by sihamkleuter on 22-10-2006
hee 311276, als je ies in chocolade dompelt, moet je het altijd op bakpapier meerleggen, want d echocolade wordt hard tegen het bord, en dan krijg je het inderdada niet meer vanaf
posted by ellouisa on 22-10-2006
bruine bastersdsuiker koop je in de supermarkt, het staat bij de gewone suiker.
posted by ellouisa on 22-10-2006
hoi 311276 heb je er soms bakpoeder bij gedaan? Dan gaan ze uitlopen en worden ze plat namelijk. Misschien dat het daaraan ligt.
En idd zoals sihamkleuter zegt, moet je als je het in chocolade hebt gedompeld op bakpapier of aluminiumfolie leggen/ Het wordt namelijk hard en dan gaat het plakken. Alumiuniumfolie of bakpapier krijg je er makkelijk af en een bord niet.
posted by moslima1997 on 07-04-2009
woow is het in 2006 gemaakt en nu is het al 2009 hahaha