Loader

Groente en gehaktschotel

2007-09-16
  • Prep Time: 30m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.4 / 5)

4.4 5 25
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

25 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Nodig:
    500 gr. gehakt
    1 ui
    1 rode paprika
    2 grote aardappelen
    champions
    olie en olijfolie
    roosjes broccoli
    peterselie en koriander
    1 pak bretonse pangroenten
    saffraan
    paprikapoeder
    zwarte peper
    bladerdeeg
    zout
    Saus:
    1 pakje room
    2 eieren
    100 gr. geraspte kaas

Method

Step 1

Bereiding:

Verhit olie en een beetje olijfolie in een pan, bak daarin het gehakt rul. Doe kleingesnijden ui, paprika, aardappelen en champions bij het gehakt en bak het goed mee.

Doe even gekookte en uitgelekte broccoliroosjes erbij en ook het pak bretonse pangroenten, laat zachtjes bakken op een zacht vuurtje. Doe de kleingesneden peterselie en koriander erbij en de kruiden en zout naar smaak, laat het lekker zachtjes suderen. Smeer een Turkse bakblik in met olie en bekleed de bodem en de randen met bladerdeeg.

Doe het gehaktmengsel in een vergiet en laat even uitlekken, giet het dan in de bakblik. Roer in een kom de eieren, room en kaas door elkaar en verdeel het over de schotel, bak het dan in een voorverwarmde oven goudbruin op ongeveer 200 graden. lekker met chilisaus, hete olijven en een slaatje.

succes en besaha oa raha.

Je kunt het maken met alle soorten groenten die je lekker vind.

Deel dit recept met anderen

Comments (12)

  1. posted by sadiye on 01-12-2008

    hmm lekker zeg

  2. posted by xchidax on 07-12-2008

    het lijkt wel een pizza ipv een schotel

  3. posted by Dalilah on 10-12-2008

    ja lijkt er wel op maar het smaakt niet naar pizza hoor! het is een hartige taart zeg maar. Erg lekker.

  4. posted by Ess21 on 15-12-2008

    wat voor bladerdeeg gebruik je voor dit gerecht, gewoon die kleine vierkanten bladerdeeg van bijv de AH? En hoe doe verdeel je dat over de blik?

  5. posted by Dalilah on 07-01-2009

    Hoi Ess21, ja ik gebruik de gewone bladerdeeg uit de supermarkt. Ik leg de vierkanten in de bakblik met de randen tegen elkaar aan en druk ze aan zonder de bladerdeeg uit te rollen.

  6. posted by moedervan2 on 09-02-2009

    hoe groot is die turkse vorm ,30 cm?

  7. posted by Dalilah on 13-02-2009

    Hoi moedervan2, ja de vorm die ik gebruik is 30 cm. Maar je kunt ook een kleinere of een grotere vorm gebruiken voor als je veel eters hebt, uiteraard pas je de ingredienten aan.

  8. posted by Dalilah on 13-02-2009

    In het recept staat een pak bretonse pangroenten,ik heb het laatst met hollandse pangroenten gemaakt en het smaakte net zo lekker dus!

  9. posted by Umm Mardiyya on 14-09-2009

    Dat gaan we proberen! Dankjewel voor het recept.

  10. posted by mamitos on 09-02-2010

    waar koop je die pangroente? ik heb die van iglo genomen

  11. posted by omalady on 03-05-2010

    wat voor room wordt hiervoor gebruikt

  12. posted by Dalilah on 19-10-2010

    sorry dat ik nu pas reageer ik zie het nu pas.de pangroenten kun je in de supermarkt kopen bijv.Jumbo of AH ik zelf gebruik die van AH merk of O'”Lacys ik denk dat de van de Iglo ook goed is.Ik gebruik een pakje room waar je slagroom ook van kunt maken,van 200ml

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.