Groente en gehaktschotel
2007-09-16- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Prep Time: 30m
Average Member Rating
(4.4 / 5)
25 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Nodig:
500 gr. gehakt
1 ui
1 rode paprika
2 grote aardappelen
champions
olie en olijfolie
roosjes broccoli
peterselie en koriander
1 pak bretonse pangroenten
saffraan
paprikapoeder
zwarte peper
bladerdeeg
zout
Saus:
1 pakje room
2 eieren
100 gr. geraspte kaas
Method
Step 1
Bereiding:
Verhit olie en een beetje olijfolie in een pan, bak daarin het gehakt rul. Doe kleingesnijden ui, paprika, aardappelen en champions bij het gehakt en bak het goed mee.
Doe even gekookte en uitgelekte broccoliroosjes erbij en ook het pak bretonse pangroenten, laat zachtjes bakken op een zacht vuurtje. Doe de kleingesneden peterselie en koriander erbij en de kruiden en zout naar smaak, laat het lekker zachtjes suderen. Smeer een Turkse bakblik in met olie en bekleed de bodem en de randen met bladerdeeg.
Doe het gehaktmengsel in een vergiet en laat even uitlekken, giet het dan in de bakblik. Roer in een kom de eieren, room en kaas door elkaar en verdeel het over de schotel, bak het dan in een voorverwarmde oven goudbruin op ongeveer 200 graden. lekker met chilisaus, hete olijven en een slaatje.
succes en besaha oa raha.
Je kunt het maken met alle soorten groenten die je lekker vind.
posted by sadiye on 01-12-2008
hmm lekker zeg
posted by xchidax on 07-12-2008
het lijkt wel een pizza ipv een schotel
posted by Dalilah on 10-12-2008
ja lijkt er wel op maar het smaakt niet naar pizza hoor! het is een hartige taart zeg maar. Erg lekker.
posted by Ess21 on 15-12-2008
wat voor bladerdeeg gebruik je voor dit gerecht, gewoon die kleine vierkanten bladerdeeg van bijv de AH? En hoe doe verdeel je dat over de blik?
posted by Dalilah on 07-01-2009
Hoi Ess21, ja ik gebruik de gewone bladerdeeg uit de supermarkt. Ik leg de vierkanten in de bakblik met de randen tegen elkaar aan en druk ze aan zonder de bladerdeeg uit te rollen.
posted by moedervan2 on 09-02-2009
hoe groot is die turkse vorm ,30 cm?
posted by Dalilah on 13-02-2009
Hoi moedervan2, ja de vorm die ik gebruik is 30 cm. Maar je kunt ook een kleinere of een grotere vorm gebruiken voor als je veel eters hebt, uiteraard pas je de ingredienten aan.
posted by Dalilah on 13-02-2009
In het recept staat een pak bretonse pangroenten,ik heb het laatst met hollandse pangroenten gemaakt en het smaakte net zo lekker dus!
posted by Umm Mardiyya on 14-09-2009
Dat gaan we proberen! Dankjewel voor het recept.
posted by mamitos on 09-02-2010
waar koop je die pangroente? ik heb die van iglo genomen
posted by omalady on 03-05-2010
wat voor room wordt hiervoor gebruikt
posted by Dalilah on 19-10-2010
sorry dat ik nu pas reageer ik zie het nu pas.de pangroenten kun je in de supermarkt kopen bijv.Jumbo of AH ik zelf gebruik die van AH merk of O'”Lacys ik denk dat de van de Iglo ook goed is.Ik gebruik een pakje room waar je slagroom ook van kunt maken,van 200ml