Gevulde kip met rijst uit de oven
2005-10-03- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 1:30 h
Average Member Rating
(4.2 / 5)
60 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 1 kilo pandanrijst.
1 kip *half bosje kosbar (koriander)
half bosje ma3dnous (peterselie)
2 uien
2 eetlepels gember
1 eetlepel peper
1 eetlepel paprikapoeder.
1 eetlepel zout
1 zakje saffraan
Beetje olijfolie
Beetje zonnebloemolie
Elastiekje om de poten van de kip bijelkaar te houden.
Method
Step 1
Kook de pandangrijst volgend de verpakking (niet te lang laten koken want het gaat nog in de oven.)
Pak intussen een rond teiltje waar je de gemalen/gehakte kosbar en mahdnouz in doet.
De gemalen/gehakte uien en de kruiden en zout. Zonnebloemolie en olijfolie. Roer de kruiden goed door.
Pak een ovenplaat (groot) en bedek het met aluminiumfoliepapier, leg dan bakpapier er op. Pak de schoongemaakte kip leg het in het teiltje en smeer de kip goed met de saus in. Maak een inkeping met een mes, in zijn borst (aan de bovenkant binnen het vel.) en stop een beetje van de saus in de kippenborst. Wrijf de kip goed in met de sausl leg de kip alvast in een hoekje van de ovenplaat die je al bedekt hebt met het aluminiumfolie en de bakpapier.
Inmiddels is de rijst gekookt en heb je het goed uit laten lekken in een vergiet. Stop de rijst in het teiltje met het restant van de saus. roer de rijst goed door de saus heen en voeg eventueel nog wat meer zout en saffraan toe
Pak een handje rijst en vul het kippengat (hahahah) met de rijst. dan bind je de kippenpoten goed aan elkaar vast. de rest van de rijst leg je op een hoopje op de ovenplaat. bedek de kip goed met folie (er mag geen kip zichtbaar zijn, . Ook de rijst bedek je goed met folie. (er mag geen rijst te zien zijn).
Dan doe je de ovenplaat in de oven en laat het 90 minuten op 250 graden. na 90 minuten haal je het eruit en kijk of de kip gaar is. (haal de folie niet van het rijst af!!!) als de kip gaar is dan laat je de folie van de kip af en laat je breng je de ovenplaat weer terug in de oven, om de kip rood en krokant te laten worden. (vergeet niet de rijst bedekt te laten! na 5 minuten smeer je de kip eventueel in met wat boter onm het mooi rood te laten worden. (hoeft niet) als de kip mooi rood is, haal je de ovenplaat eruit. Pak de kip, zet het op een bord en verwijder het elastiekje van de poten. Haal de foliepapier van de rijst af en proef of er nog wat zout bij moet. leg de rijst om de kip heen. en smullen maar!
Het originele recept is van mmmu. Die doet het iets anders, maar ik ben lui dus doe ik het op deze (iets snellere) manier. eventueel kan mmu het ook hier plaatsen, dan mogen jullie zelf beoordelen welk beter is hahahahah
posted by achermijnpc on 04-10-2005
moet de kip niet eerst in water gekookt worden, of moet die meteen in de oven, en maakt het wat uit dat ik een elek oven heb
trouwens leuke site
posted by sihamkleuter on 04-10-2005
hee lieverd :::))))
de kip moet gewoon direct in de oven. je moet de kip goed inpakken in aliminiumfolie en 90 minuten in de oven, zo wordt de kip goed gaar.
ik heb ook een elektrische oven, dus je kan het gewoon op 250 graden doen!
succes
posted by NeshWaha on 04-10-2005
hahaha dit recept (orgineel) is inderdaad van mmu, ik kan het me nog goed herinneren in de tijd dat cuisine nog geen cuisine was en er wekelijks 2 recepten geplaatst werden hihihi!
posted by oembibi on 04-10-2005
ik kook de kip altijd eerst in water en doe bij de rijst altijd rode en groene paprika samen met ui en kruiden,dan smaakt de rijst veel lekkerder.
posted by sihamkleuter on 04-10-2005
oembibi, plaats jouw recept ook. ben benieuwd
posted by MADAME CUISINE on 04-10-2005
Ik maak het net iets anders..
Verder wil even aangeven, dat je de oven alleen in het begin op 250 graden moet zetten.
Zet de oven na 30 minuten op 200 graden.
posted by Karima_ on 04-10-2005
Mascha allah oegti, tbarkellah 3elik
posted by achermijnpc on 04-10-2005
oke sihamkleuter bedankt voor de tip, mijn schoonmoeder maakte het altijd maar ik wou nooit niet achter het recept vragen aahhha hoe bedoel je te trots.
posted by sihamkleuter on 04-10-2005
achermijn pc ik moets echt lachen :):)
we moeten eigenlijk smilies hier hebben vind je niet?
posted by achermijnpc on 05-10-2005
hahhaahah is toch zo, hahaah ik vind het zo lekker bij haar en het ziet er uit zoals die van jouw, maar ik wou nooit niet het recept vragen hahah, gaat ze denken dat ik niet kan koken
haaahhaha
smilies moeten hier zeker bj komen
posted by imaane911 on 06-10-2005
ziet er heerlijk uit! mijn complimenten… maar hier een vraag vul je de kip zelf ook met rijst??
wa salaam imaane911
posted by sihamkleuter on 06-10-2005
ja, d ekip is ook gevuld met rijst
posted by risala on 22-10-2005
ja, lekker hoor dit maak ik ook regelmatig. Toch zou ik wat andere kiprecepten willen uitproberen. Buiten bastilla. enige ideeên ????
posted by asi on 07-06-2006
ik makt dit ook. het is lekker en maklijk en ook gezond voor kinderen.
posted by Umm Redouan on 25-07-2007
Salaaam!!!
wat is mahdnouz
???
posted by sjaahida on 25-07-2007
peterselie die platte peterselie wa3leikoum salaam trouwens
posted by zafraan on 23-05-2008
Salaam allemaal,
Ik heb dit net gemaakt en het is echt lekker!!!
posted by miehoe on 30-09-2008
hoe maak je die kip schoon eigenlijk
posted by ummsalman on 14-11-2008
Het ziet er lekker uit masha’Allah. Alleen wel een grote maaltijd, kun je het ook halveren? dat je 500 gram rijst gebruikt en de helft van de kruiden? of is de kip dan niet gekruid genoeg?
posted by med on 15-11-2008
ik heb hem ok gemaakt hij was lekker!!
bedankt
posted by nora24 on 20-11-2008
de rijst moet gekookt worden voor dat het in de oven gaat,?of niet
posted by ummsalman on 11-12-2008
ik heb m ook gemaakt hij was heerlijk masha’Allah
posted by sihamkleuter on 11-12-2008
ja d erijst moet gekookt worden, maar niet te lang.
posted by amina67 on 17-12-2008
hij was lekker hamdulilah alleen zaten er een paar harde korreltjes rijst tussen
posted by shrifa23 on 17-12-2008
Ziet er lekker uit…
posted by cheba_tourirtia on 31-12-2008
ziet er lekker uit mijn moeder maakt het ook soms,
Dit is een echte leerzame site want het werd eens tijd dat ik ook eens moet leren koken ahahha
posted by Fadila88 on 20-11-2009
Salaam,
Ik heb deze site net ontdekt.ik thuis zelf ook aan het leren koken en dingen aan het uitproberen. deze recepet ziet er goed uit maar dom vraagje doe je de rijst nou in een kom als je het in de oven doet en daar dan folie overheen? en met de kip de zelfde vraag dan? ik zei dat jullie reacties allemaal van 2008 nog waren dus hoop dat er iemand reageert nchallah.
posted by gerda on 20-11-2009
fadila,zo als ik het begrijp ,leg je de kip gevuld met een beetje rijst op de bakplaat[die bij de oven hoort] af dekken met folie de rijst ook op dezelfde bakplaat ,ook af gedekt met folie ik hoop dat je hier iets aan hebt
posted by faizaatje on 02-07-2010
ik ga het ook maken inshaAllah…dank je wel! xx
posted by tajin32 on 02-03-2011
salaam,
ik heb dit gerecht gemaakt, was erg lekker, ik ga het echt vaker maken, alleen vond ik dat er iets teveel gember in zat dus dat zou ik dan minderen maar t was echt heerlijk, bedankt voor het recept
posted by hayat-yassine on 22-07-2012
Het staat nu in de oven het ruikt heerlijk ik
heb weer een dag me man tevreden hahahaah bedankt dames voor alles lekkers en de duidelijke recepten
posted by chidaa on 30-07-2012
Ff een vraagje, kan ik die rijst en kip ook in een glazen bak en dan in de oven doen?? Of moet het echt op papier? Alvast bedankt.