Spinazie-aardappelschotel
2013-02-23- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 45m
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- - 1kg spinazie ( diepvries of verse naar keuze)
- 1 fijngehakt uitje
- 1 teentjes fijngehakt knoflook
- fijngehakte koriander
- flinke scheut olijfolie
- peper
- zout
- tikje gember
- tikje komijn
Method
Step 1
Dit alles smoor je samen tot al het vocht is opgedampt, je doet dit daarna in een vergiet zodat echt al het vocht weg is.
Daarna neem je 1, 5 kg aardappelen die je allemaal schilt. Van 500 gr maak je dunne schijven ( ik doe dit met een komkommersnijder) en van de overige kg maak je puree ( doe hierbij wat boter en maak het smeuig met melk, kruiden met peper, zout en nootmuskaat)
Je vet een ovenschaal in met boter en legt hierin de aardappelschijven deze overgiet je met 100 ml room met daarin een snufje zout en peper.
Hierop doe je de spinazie en daarop de puree. Afwerken met klontjes boter.
In de oven op 230 graden gedurende 35 min. Daarna doe je er geraspte kaas op en laat je het nog eens 15 verder bakken tot de kaas gesmolten en goudbruin ziet.