Loader

Gepureerde groentesoep

2006-10-04
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.5 / 5)

3.5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Kerriesoep

    Kerrie soep

  • Turkse linzensoep

    Turkse linzensoep

  • Marokkaanse dikke groentensoep met kip

    Marokkaanse dikke groentensoep met kip

  • Algerijnse chorba met gehaktballetjes en kip

    Algerijnse chorba met gehaktballetjes en kip

  • Pittige vissoep met tomaten

    Pittige vissoep met tomaten, kikkererwten en couscous

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • * ongeveer 4 flinke aardappelen
    * 3 winterwortels
    * 1/2 rettich (of twee meirapen)
    * één pompoen
    * één grote ui
    * één bouillonblokje
    * wat blokjes jonge kaas
    * snufje zout
    * Koriander/peterselie
    * scheutje olijfolie

Method

Step 1

Schil alle groenten, was ze en snijdt ze in blokjes. Doe alles bij elkaar in een grote snelkookpan.

Vul de pan dan met water tot het water net boven de groenten staat. Dan een snufje zout erbij (niet te veel, er komt later nog een bouillonblokje bij en dan wordt het gauw te zout, je kunt altijd nog zout toevoegen) en doe de olijfolie erbij.

Deksel op de pan en ongeveer een halfuur laten koken. Zorg ervoor dat de groenten allemaal echt goed gaar zijn, anders komen er harde stukjes in de soep.

Nu het deksel van de pan en op een laag pitje zetten. Doe het bouillonblokje en een paar stukjes jonge kaas in de pan en laat dit heel even pruttelen. Vijf minutjes is genoeg, als het bouillonblokje en de kaas gesmolten zijn kan het vuur eraf.

Laat het nu heel even afkoelen en dan doe je alles in de blender. Dus de groenten en het water. Het kan er niet in één keer in, dus doe je eerst de helft en dan de andere helft. Nu is het een soort gele, romige soep geworden.

Nog even terug in de pan en op het vuur om het weer te verwarmen. Even proeven of er nog zout bij moet en doe er dan de koriander en peterselie in kleine stukjes gesneden bij voor de kleur.

En klaar is kees!

Je moet zelf weten wat voor smaak bouillonblokje je gebruikt, als je het vegetarisch wilt houden kun je groentebouillon nemen, maar alles is lekker. Als je die bouillon van schapevlees neemt, wordt de smaak van de soep iets sterker.

Deel dit recept met anderen

Comments (2)

  1. posted by Hind on 04-10-2006

    Zoals ik gisteren al had beloofd hier het recept van de groentesoep. Ik heb braaf een foto gemaakt, maar heb ‘m niet op mijn usb gezet en ben nu op mijn werk dus kan die er nog niet bijplaatsen. Insja Allah doe ik dat vanavond of anders morgen

  2. posted by Juffie on 05-10-2006

    Cool…en dames…het is verrukkelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.