Gehaktbroodjes
2007-02-05- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 25m
Average Member Rating
(4.4 / 5)
14 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- voor de vulling:
500gr gehakt
een paprika
2 spaanse pepers
1 el paprikapoeder
2el komijn
1el zout
bosje koriander
bosje peterselie
2 uien
voor het deeg:
400 gr bloem
500 gr smida
2 zakjes gist
tl zout
half theeglas olijfolie
handwarm water
extra olie voor het bakken
Method
Step 1
Maak eerst het deeg door de benodigheden voor het deegte mengen en te kneden tot een soepel deeg maak er twaalf bolletjes van en bestrijk die met nog een beetje olie laat ze met een doek erover 30 min rusten
Voor de vulling doe de de uien pepers en paprika in de keukenmachine en maak je ze fijn
Hak ook de koriander en de peterselie fijn
Meng dat vervolgens met de kruiden en het gehakt
Neem dan een bol deeg en maak daar een rondje van laat het midden iets dikker dan de randen verdeel hierover wat van het gehaktmengsel( laat de randen vrij)
en vouw en dan weer dicht bestrijk met olie en bak m dan in de pizzapan op lage stand
als de onderkant gaar is draai je m om en laat je de andere kant nog even bakken
is niet moeilijk om te maken maar bestwel veel werk
posted by sjaahida on 05-02-2007
ik weet het recept is verdwaald hij moest bij deegwaren komen te staan, maar mijn pc spookt een beetje sorry
posted by ellouisa on 12-02-2007
ziet er lekker uit! Is het een soort gevulde harscha??
posted by sjaahida on 12-02-2007
nee het is heel zacht brood . net als dat berberse zachte brood weet je wel? en de vulling smaakt een beetje naar turkse pizza en is een beetje pittig
posted by kadilin on 07-01-2008
lekkere broodjes hoor ik ken ze ook. Wij vullen ze hier ook wel met stukjes kip;uitjes en paprika of met tonijn en gekookte eieren. En na het schapenfeest
met het schapenvet, waar nog van die kleine stukjes vlees aanzit. Lekker hoor maar je moet daarna wel lijnen. Je reccept is waarschijnlijk verdwaald omdat een lekkere salade er wel bij smaakt ha ha ha. Waarom stuur je geen mailtje aan de beheerder(via contact) deze zal dan en je naam toevoegen en het recept onder de juiste categorie plaatsen
posted by Oumyousra on 21-09-2008
Ja wij maken het ook…tagori noemt het in het berbers…lkhoubz b chahma. lekkerrr in de ramadan!!!
posted by Oumyousra on 21-09-2008
maar meid ik snap niet hoe jij die dicht maakt…doe jij 2 bollen op elkaar plakken?? of wat??
posted by sjaahida on 26-12-2008
neej ik rol het deeg uit, en dan een plakje gehakt erin dan vouw ik m zeg maar dicht en dan druk ik het plat en rol ik m nog een keer uit zodat ie weer rond is
posted by souraua on 16-01-2009
he ik heb een vraagje als je geen pizzapan heb waar kan je het dan in doen? bedankt
posted by sjaahida on 14-03-2009
je hebt van die dikke stalen marokkaanse pannen ( waar ze dat zachte brood ook in maken )
Anders zou ik het gewoon in een koekepan proberen 😉
posted by Zahira25 on 12-04-2009
HMMMMM super lekker heb het ook gemaakt alleen waren die van mij een beetje te dik hihihih.
Maar wel erg lekker
posted by yassmina4ever on 03-09-2009
moet je het in olie bakken of boter
posted by yassmina4ever on 03-09-2009
Ik zie het al in olie,maar veel of weinig olie
posted by yassmina4ever on 03-09-2009
Ik zie het al in olie,maar veel of weinig olie
posted by gerda on 03-09-2009
bestrijken met olie en dan bakken
posted by agnes21 on 03-09-2009
sjaahida, zou jij me kunnen uitlegen wat – SMIDA is? Alvast bdankt
posted by agnes21 on 03-09-2009
sjaahida, zou jij me kunnen uitlegen wat – SMIDA is? Alvast bdankt
posted by gerda on 03-09-2009
smida is griesmeel/semoule
posted by yassmina4ever on 04-09-2009
Dus met olie bestrijken en dan bakken in pizzapan,ok ik dacht in een pan met olie op fornuis
posted by yassmina4ever on 04-09-2009
Dus met olie bestrijken en dan bakken in pizzapan,ok ik dacht in een pan met olie op fornuis
posted by amira1 on 06-09-2009
salaam,
ik had een vraagje dat gehakt moet dat gaar zijn of rauw.alvast bedankt
posted by sjaahida on 25-08-2010
Ik bestrijk het broodje met olie en bak het in een droge pan ( ik ben er achter gekomen dat het ook in een normale koekepan kan 😀
Het gehakt moet gewoon rauw zijn.
posted by sweetberbertje on 13-02-2012
hmmm dat ziet er lekker uit zeg, maar heb een vraagje… er staat 2 zakjes gist welke gist is dat???
posted by sjaahida on 29-02-2012
Dat zijn die kleine zakjes gedroogde gist ( volgens mij zit er 7 gram in een zakje)