Gambas Al Ajillo (Garnalen in knofloof)
2007-07-14- Cuisine: Griekse
- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(3.6 / 5)
5 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- - Hele jumbo garnalen vers of diepvies (12 stuks) Bij Dirk van de Broek kosten deze bijv. 3,99
- 8 tenen knoflook
- 2 verse takjes peterselie
- 1 rode peper
- olijfolie vierge (groen)
- zout
- stokbrood
Method
Step 1
Pel de teentjes knoflook en snij de teentjes in kleine kleine schijfjes (niet te dun)
Snij de rode peper overlangs in en haal de pitjes eruit, snij de rode peper in dunne kleine schijfjes
Snij de peterselie fijn
Was de jumbogarnalen, haal de kop eraf en ontdoe de garnaal van de schil maar laat het laatste stukje en het het staartje eraan zitten.
Doe een goede bodem groene olijfolie in de pan, fruit de knoflook en de rode peper totdat de knoflook zacht is geworden (dus niet op al te hoog vuur bakken). Gooi de garnalen erbij en bak deze tot ze roze zijn samen met een mestpuntje zout. Gooi de fijngesneden peterselie erin en blus af met een beetje witte wijn.
Doe de garnalen met olie in een schaaltje en dien op met stokbrood
posted by cifra on 16-07-2007
witte wijn is haram kan ik iets anders gebruiken groetjes
posted by Mounake on 09-12-2007
Ik laat de wijn gewoon weg hoor is ook lekker en ik voeg er altijd nog een gesnipperd uitje aan toe …
Zeker proberen dus MAAR ZONDER WIJN HE
posted by sara38 on 17-10-2008
wit wijn mag ik niet van allah
posted by sadiye on 02-11-2008
ja is haram
posted by sisiflowers on 22-12-2008
ja haram jah