Loader

Falafel

2007-11-25
  • Prep Time: 60m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (2 / 5)

2 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

    Loempia met gehakt

  • Tonijnflappen

    Tonijnflappen

  • Aardappel-gehakt pasteitje

    Aardappel-gehakt pasteitje

  • Garnalenbriwats

    Garnalenbriwats

  • Guacamole

    Guacamole

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 2 koppen kikkererwten
    1 kleine ui of half bosje bosuitjes
    2 teentjes knoflook
    2 el peterselie
    1 el koriander
    2 tl komijn
    1 tl sterke paprikapoeder
    mespuntje pili-pili
    1 el water
    ½ tl bakpoeder
    zout
    1 ei
    paneermeel

Method

Step 1

Week de kikkererwten een nachtje.

Kook ze zo´n kwartiertje.

Laat ze uitlekken en maal ze fijn in een keukenmachine voeg de peterselie, koriander, ui, knoflook, komijn, paprikapoeder, pili pili & zout, water en bakpoeder toe.

Laat dit voor een half uur staan in de ijskast.

Schep met een kleine ijschep bolletjes uit het mengsel kneed ze tot een mooi bolletje.

Haal ze eerst door het geklutste ei en dan door het paneermeel.

(blijen ze niet goed plakken dan kan je ze als bolletjes een kwartiertje in de diepvries stoppen en daarna direct bakken )

Bak ze mooi bruin in een laagje olie in een koekenpan

je kan het water en bakpoeder weglaten en gewoon enkele druppeltjes olie toevoegen in de plaats ervan.

Deel dit recept met anderen

Comments (2)

  1. posted by soso on 10-10-2009

    falafel hoor je niet eerst door paneermeel te halen gewoon zo in de frituur

  2. posted by Mounake on 05-02-2012

    Idd helemaal gelijk soso, ik bedoelde bloem ipv paneermeel ! Als je de bloem niet doet blijven ze niet mooi rond en bakken ze helemaal kapot zeg maar !

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.