Loader

Doperwten soep

2009-08-03
  • Servings: 1
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - 500 g gedroogte doperwten
    - 1\2 tl zout
    - 1 tl komijn
    - 8 geplette knoflookteentjes
    - water
    - olijfolie
    - cayennepeper
    - 1 tl milde peper

Method

Step 1

Giet 1 1/2 liter water in een snelkookpan en breng het aan de kook. Maak de doperwten schoon, was ze en doe de erwten in het kokende water. Voeg zout, komijn en de geplette knoflook toe.Sluit de pan en laat alles 30 minuten koken.Doe het vuur uit en laat de soep koud worden en mix de inhoud van de pan tot je een dikke soep hebt.

Warm de soep opnieuw op en dien de soep op nadat je er milde peper en cayennepeper, overheen hebt gestrooid.Voeg een scheut olijfolie naar smaak toe.

Eetsmakelijk!!

Doperwten soep is lekker met warme turkse brood.

Deel dit recept met anderen

Comments (5)

  1. posted by saartje2009 on 03-08-2009

    hopelijk vinden julie het lekker

  2. posted by sadiye on 03-08-2009

    heb je er geen fotos van?

  3. posted by gerda on 04-08-2009

    moeten de erwten niet een nacht in water weken of gebruik je split erwten

  4. posted by saartje2009 on 09-09-2009

    Ik gebruik spliterwten

  5. posted by saartje2009 on 24-10-2009

    Ik heb er wel foto van maar er staat een kruisje jmmr k nog x probern okie

    Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.