Chocolade-slagroom cake.
2009-01-26- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Yield: 12 punten
- Servings: 1
- Prep Time: 60m
Average Member Rating
(2.5 / 5)
2 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
heel vet -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Cake benodigheden
- 2 eieren
- 120 gram suiker
- 60 ml olie (zonnebloem of olijf)
- 60 ml melk
- 3/4 zakje bakpoeder
- 1 zakje vanillesuiker
- 6 a 7 volle scheppen bloem.
verder:
500 ml room
1 + 2/3 zakje klopfix
zakje vanillesuiker(en evt. nog wat extra suiker naar smaak)
2 á 3 el. cacao
wat kokos
Method
Step 1
* een Turkse theeglaasje is gelijk aan ong. 60 ml
Verwarm de over voor op 150 graden.
Klopt de suiker en de eieren tot het schuimt. Voeg dan de rest van de ingredienten er aan toe en klop het tot een glad beslag. Het beslag moet niet te dik zijn, maar ook niet heel waterig. Het moet ong zo dik zijn als (volle) yoghurt.
Vet de springvorm in met wat boter en bestuif het bloem. Vervolgens kun je het beslag erin doen en mag het voor ong. 50 min. in de oven. Als je er een sate-prikker in prikt en hij komt er schoon uit, is je cake klaar
klop de room, klopfix, suiker en cacao stijf, en proef ondertussen of de smaak naar wens is, zo niet voeg dan nog wat extra cacao of suiker er aan toe.
Als je cake afgekoelt is moet je m doormidden snijden, verwijder de bovenste laag. besmeer de cake rijkelijk met de room, en leg de bovenste laag er bovenop. hierna met de overgebleven room de buitenkant insmeren, en wat cocos er overheen doen. Je kan eventueel ook nog wat room in een slagroomspuit doen en leuke toefjes op de taart spuiten.
Je kunt ook in plaats van cacao fruit toevoegen aan de slagroom, maal het dan van te voren heel goed fijn en meng het met de slagroom, zo krijg je een lekkere frisse taart. pas wel op dat je geen fruit gebruikt wat snel bruin word, als je hier wel voor kiest besprenkel dan alles goed met citroen, dit voorkomt die bruine kleur.
posted by vandijk on 08-02-2009
ziet er lekker uit 🙂
posted by mayada on 06-04-2009
Vraagje bij mij zakt de cake altijd in terwijl ik bakpoeder gebuik.Weet iemand wat ik verkeerd doe
posted by kiki1234 on 08-04-2009
mmMmm heerlijk
posted by wafae_gril on 28-08-2009
zeker lkkr
posted by sadiye on 28-08-2009
dit is wel een platte cake
posted by Lalakifech on 11-03-2010
Wat is klopfix?
posted by Lalakifech on 11-03-2010
hahaha, laaa maar, ik heb het al gevonden. He taart ziet er heerlijk uit!!