Loader

Charmoula

2005-10-10
  • Servings: 1
  • Prep Time: 5m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 7
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

7 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Ja
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Charmoula, Marokkaanse saus, Echt een aanrader lekker bij swa of bij de barbeque

Ingredients

  • - 3 groene paprika's
    - 3 a 4 tomaten
    - 1 geraspt teentje knoflook
    - halve eetlepel paprikapoeder
    - halve theelepel komijnpoeder
    - mespuntje cayennepeper
    - twee takjes koriander en gladde peterselie fijngehakt.
    - 3 el olijfolie
    - zout naar smaak
    - halve theelepel peper

Method

Step 1

Paprika's grillen tot ze zwart geblakerd zijn.

Velletje eraf halen ontpitten, zaadlijsten verwijderen afspoelen met water en in kleine blokjes snijden, tomaten ontvellen pitjes en de kern verwijderen en in stukjes snijden. 

Doe dit alles in een pan met de knoflook, de kruiden de peterselie en koriander olijfolie.meng alles door mekaar.

Op matig vuur 20 minuten laten koken.

Warm of koud is het lekker en met marokkaans brood, lekker bij vleesspiezen of zomaar als bijgerecht!

Lekker bij vleesspiezen of gebraden, gebakken vlees.

Deel dit recept met anderen

Comments (5)

  1. posted by oembibi on 16-10-2005

    lekker,deze serveer ik altijd samen met shwa en thee.

  2. posted by Mounake on 10-05-2008

    moeten er geen uien bij of is dit net een versie zonder uien ? ( heb nog nooit charmoula zonder uien gegeten )

  3. posted by eva2 on 11-05-2008

    nee er hoeven geen uien in ,het recept is zoals het er staat .
    echt een aanrader lekker bij swa of bij de barbeque

  4. posted by martine on 11-06-2009

    sorry maar wat is shwa of swa??????
    bedankt

  5. posted by eva2 on 05-08-2010

    shwa is stukjes vlees aan een spies ,bijv schapenvlees ,lam etc
    ben een tijdje niet op de site geweest vandaar deze zeer late reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.