Bonbons geverseerd met cacaopoeder en geraspte pistache
2005-10-17- Course: Dessert
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 5m
Average Member Rating
(4.8 / 5)
12 People rated this recipe
Related Recipes:
Heerlijke bonbons van pure chocolade geverseerd met cacaopoeder of geraspte pistache. Je kan ze ook versieren met andere noten.
Ingredients
- - Bonbons
- pure chocolade
- Half glas crême fraiche
- Voor de versiering:
- Cacao poeder
- Geraspte witte chocolade
- Coco's
- Geraspte pistache nootjes.
Method
Step 1
Chocolade smelten met crème fraîche Au Bain Marie.
Goed mengen
Nadat in de koelkast heeft gelegen om te koelen, maak je daar een bolletjes van ( zie de foto)
Haal die bolletje door de versiering omheen (naar keuze).
Zie de foto's
posted by sihamkleuter on 17-10-2005
mhmmmmmmm lekker hoor, deze g aik uitproberen voor elied
posted by oemnizar on 17-10-2005
Inscha Allah
posted by soulfa on 17-10-2005
ziet er lekker uit
posted by sihamkleuter on 17-10-2005
zozo ik wist nietdat oemnizar een keukenprinses is!!!! lekker hoor!
posted by MADAME CUISINE on 17-10-2005
ik wist het allang!!!!
posted by saadia29 on 17-10-2005
Oh chocolade, heeeeeeeeeeerlijk!
posted by fati on 17-10-2005
ik zie,geen foto’s lieve zuster kun je me die mailen aub siwan73@hotmail.com
posted by fati on 17-10-2005
nu heb ik die foto wel sorry
posted by chefkokkin on 17-10-2005
even een vraagje hoe lang moet het in de koelkast blijven en wordt het vanzelf ook zo stevig?
posted by chefkokkin on 17-10-2005
en het ziet er echt goed uit !!!!!!!
posted by ceuta on 17-10-2005
super uitgelegddd
posted by oemyasmin on 18-10-2005
Waar kan je dit kopen? Half glas crême fraiche??
posted by sihamkleuter on 18-10-2005
crem fraiche jkan je kopen in de supermarkt. vraag hetmaar naar waar het ligt (meestal bij de kaas)
posted by oortje31 on 18-10-2005
GEWELDIG!! eindelijk iemand die echt weet hoe je bonbons moet maken ik ga ze zeker maken, bedankt!!
posted by chefkokkin on 18-10-2005
Hoelang moeten het in de koelkast?
posted by oemnizar on 19-10-2005
Chefkokkin: sorry dat ik nu pas reageer, je moet hem een uurtje of twee in de koelkast laten, en dan pas bolletjes van maken.
succes
posted by chefkokkin on 19-10-2005
bedankt!
posted by chefkokkin on 22-10-2005
nog een vraagje moet je veel chocola gebruiken of gewoon 1 reep , mijn zus heeft het geprobeert te maken maar ze waren nog erg vloeibaar toen ze het na 2 uur uit de koelkast haalde, moet je meer chocola gebruiken dan crême fraiche
, en kun je gewooon alle soorten gebruiken?
posted by chefkokkin on 22-10-2005
van creme fraiche?
posted by saadia29 on 23-10-2005
Wil ze ook graag maken, hoeveel chocolade heb je nodig?
posted by chefkokkin on 24-10-2005
ik hoop echt dat je me kunt vertellen hoeveel chocola en creme freche je nodig hebt ik wil het graag uitproberen
alvast bedankt zuster!!!
posted by oemnizar on 25-10-2005
Je hebt ongeveer 6 tot 8 van die pakketjes nodig, en als je ziet dat ie nog vloeibaar is, gebuik dan nog een paar reepjes er bij + crême fraiche, en dan nog een paar uurtjes in de koelkast.
en sorry dat ik jullie laat beantwoord.
succes dames
posted by sallywoman on 25-10-2005
Gebruik je dan kleine reepjes of gewoon de standaard repen chocola.En heb je 1 bekertje of 2 of 3 nodig van creme fraiche.
posted by sallywoman on 25-10-2005
Waar haal je die leuke papieren cupjes waar de bonbons in gaan.
posted by sallywoman on 25-10-2005
Waar haal je die leuke papieren cupjes waar de bonbons in gaan.
posted by Rzinia on 25-10-2005
ja ik vind alleen van die grote kuipjes
posted by sihamkleuter on 25-10-2005
bij deblokker, hebje kleine kuipjes, en sommige marokkaanse winkels ook
posted by fessia on 30-10-2005
Ik heb ze gisteren gemaakt, ze zijn verrukkelijk..Bedankt voor het recept Omnizar…
Nog even een vraagje Omnizar jij schrijft creme fraiche (franse woord voor slagroom), bedoelde jij daarmee ongeklopte slagroom? Want dat heb ik gebruikt. De creme fraiche die je hier in de supermarkten kunt kopen is zure room, misschien dat je dit even kunt verduidelijken voor de mensen die dit nog gaan maken. Ik heb (ongeklopte) slagroom gebruikt en dat is erg lekker geworden. Groetjes en alvast mabrouk el 3ied gewenst voor alle leden…
posted by fessia on 30-10-2005
Dank je wel sihamkleuter voor de tip, ik heb de kleine cupjes ook gezocht en heb ze niet kunnen vinden.
posted by chefkokkin on 01-11-2005
dus er moet helemaal geen crme freche in ik heb het 3 keer geprobeerd maar het lukte maar niet!!!! het blijft zelfs na 3 dagen in de koelkast nog vloeibaar.
posted by Boo on 01-11-2005
Zijn ze beter met pure chocolade of is melkchocolade ook goed?
En moet het met ongeklopte slagroom zoals fessia zegt
posted by fessia on 02-11-2005
Salaam chefkokkin, je moet ongeklopte slagroom gebruiken dat lukt wel. Ik maak ze nu nog een keer en de chocolade is al aan het stijven in de koelkast.
Boo, je kunt ook melkchocolade gebruiken, want dat heb ik ook gebruikt.
posted by Boo on 02-11-2005
Thanks voor je snelle reactie
posted by Boo on 02-11-2005
HMMMZZ ik ga ze ook zo maken…:)
posted by fessia on 02-11-2005
Graag gedaan. Succes…ze zijn echt heerlijk en waren er thuis erg snel doorheen..
posted by chefkokkin on 06-11-2005
dank je zuster
posted by Oem Ishaaq on 12-12-2005
Ik hou niet van pure chocola. Kan je ook melk chocola gebruiken?
posted by Rzinia on 12-12-2005
dat is hierboven ook gevraagd, kan wel staat er.
ik hou ook niet van puur en wou het ook vragen maar het is al beantwoord
posted by miss ikkie on 13-12-2005
ik ben woensdag jarig dus ik ga gelijk morgen boodschapjes halen en gelijk uitproberen. ziet er verukkelijk uit mashallah
posted by kitchenfreak on 17-01-2006
ik heb deze afgelopen weekend gemaakt en ze zijn perfect gelukt. Alleen die papiertjes heb ik nergens kunnen vinden. Waar kun je die halen. Ik kon alleen maar van die grote vinden. Volgende keer ga ik ze van melkchocolade maken, aangezien ik zelf niet van puur houd.
posted by assia7 on 30-04-2010
GEWELDIG ZEG MACHALAH TBARKELAH 3LIK !!