Loader

Bladerdeegflapjes gevuld met krabsticks en feta

2005-12-06
  • Servings: 10 stuks
  • Prep Time: 30m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.5 / 5)

4.5 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

  • Ibawen marmita - Marokkaanse bonen met lamsvlees

    Ibawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • voor circa 10 stuks:
    1 klein preitje
    2 eieren
    250 gr krabsticks
    50 gr feta
    1 pakje diepvriesbladerdeeg
    2 eetl. fijgehakte peterselie

Method

Step 1

Voorbereiden:

Verwarm de oven voor op 200ºC.

Snijd het schoongemaakte preitje in zeer dunnen ringetjes. Klop de eieren los.

Haal de krabsticks uit de plastic hulsjes.

Snijd de sticks in drieën. Wrijf de vezels los. Verkruimel de feta. Laat het bladerdeeg ongeveer 10 minuten ontdooien.

Verwijder de plastic velletjes die tussen de deeglapjes zitten.

Maak de vulling: roer de feta, krabvezels, peterselie en tweederde van het eimengsel door elkaar.

Bereiden:

Leg in het midden van elk deeglapje een klein beetje van de vulling. Maak de randen van het deeg vochtig met water.

Vouw het deeglapje diagonaal op en druk de randen op elkaar. Druk nu met de tanden van de vork de randen nog eens aan.

Bestrijk de bovenkant van de flapjes dun met de rest van het losgeklopte ei.

Leg de deegflapjes op een met bakpapier bekleed rooster of bakplaat.

Bak de deegflapjes ongeveer 20 minuten in de oven lichtbruin.

Afgekoelde deegflapjes kunnen opnieuw in de oven worden opgewarmd.

bereidingstijd: circa 25 minuten + 20 minuten in de oven.

succes dames en ik hoor het wel hoe het gegaan is

Deel dit recept met anderen

Comments (2)

  1. posted by wafaa on 30-12-2005

    word de prei en de rest wel gaar in 20 minuten in de oven?

  2. posted by sara38 on 04-10-2008

    esalaam wat betekent feta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.