Loader

Cocoscake

2007-03-17
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.3 / 5)

4.3 5 8
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

8 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 500 gr suiker
    2 zakjes vanillesuiker
    1 zakje bakpoeder
    250 gr bloem
    250 gr smida
    150 a 200 gr kokos
    4 eieren
    300 ml olie
    600 ml melk
    ong een eetlepel kleurstof
    voor decoratie : witte chocopasta en nog meer kokos

Method

Step 1

doe de smida em cocos met de melk in een kom roer dat goed doorelkaar

meng de (vanille)suiker en de olie klop daareen voor een de eieren door totdat het een luchtig geheel is flink doorkloppen.

meng beetje voor beetje het cocos mengsel erdoorheen, als dat een geheel is schep je hier gezeefde bloem en bakpoeder doorheen.

verdeel het mengsel in tweeën en doe er in een helft de kleurstof doorheen.

verdeel het dan om en om in een ingevette en bebloemde bestillablik en dan 45 a 55 min in de oven op ong 160 c hetelucht ( 180 C gewone oven) als ie afgekoeld is witte chocopasta smelten en erover smeren en dan nog wat cocos eroverheen strooien

Deel dit recept met anderen

Comments (14)

  1. posted by saneffa on 17-03-2007

    oh heerlijk meid ziet er lekker uit.

  2. posted by sjaahida on 18-03-2007

    dank je. ik vind m zelf ook wel lekker 😉

  3. posted by sousi on 25-03-2007

    is dat niet teveel suiker!!!

  4. posted by sousi on 25-03-2007

    kan je het ook gewoon mixen met een mixer

  5. posted by sousi on 25-03-2007

    nog een vraagje hoe groot is dat bakblik ik heb er 1 maar die is wel heel groot moet ik die gebruiken!!! groetjes sousi

  6. posted by sjaahida on 27-03-2007

    nee het is precies genoeg suiker meestal is meel ( hier dus smida en bloem ) en suiker een gelijke hoeveelheid . ja kan ook gewoon een mixer gebruiken , is makkelijker maar ik ben ouderwets hihi mijn bakblik is 30cm dus ook behoorlijk groot dus gebruik maar zou ik zeggen groetjes terug 😉

  7. posted by amientje on 27-09-2007

    echt heerlijk bedankt voor het recept

  8. posted by sjaahida on 17-03-2008

    dank je wel meid, ( sorry voor de late reactie, maar ik ben erg lang niet meer geweest :$ )

  9. posted by missrespectrdam on 04-10-2008

    wat voor smida is dat?

  10. posted by khadija09 on 06-10-2008

    ik heb hem gisteren gemaakt maar is mislukt van buineten ziet heel goed uit maar van binnen is nog half deeg weten julli hoe diet komt al vast bedankt.

  11. posted by ummsalman on 03-12-2008

    ik heb een vraag over die kleurstof, ik ben al heel lang op zoek naar kleurstof maar overal zit smaak aan? weet iemand waar je ook smaakloze kleurstof kunt kopen?

  12. posted by sjaahida on 26-12-2008

    @ misrespectrdam: de smida die ik meestal gebruik is midden of fijn…

    @ khadija09 : Ik weet echt niet wat je fout gedaan hebt, misschien heb je een te kleine vorm gebruikt zodat de cake niet goed kon rijzen. Ik gebruik een bestillablik van 30cm doorsnee… anders zou je kunnen proberen je over iets lager te zetten en dan 15 min langer in de oven..

    @ ummsalman: ik haal altijd die flesjes bij de toko/ surinaamse winkel…
    Je hebt daar flesjes met smaak en je hebt daar ook kleurstof zonder smaak.

  13. posted by selwa29 on 01-01-2011

    ik ga hem van de week maken incha-allah hou wel van kokos cake. maar nooi zelf gemaakt dus incha-allah lukt het mij. groetjes

  14. posted by selwa29 on 02-01-2011

    ik kon niet wachten ik heb ze vandaag gemaakt en ze is gelukt joepie. ze is overheerlijk. sebiet met een tasjes muntthee lekker genieten. bedankt voor dit recept groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.