Loader

Besbousa

2008-10-05
  • Servings: 1
  • Prep Time: 25m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 300 gr. Fijne smieda
    1 glas olie
    1 glas suiker
    1 zakje vanillesuiker
    1 zakje bakpoeder
    melk
    honing en boter

Method

Step 1

Doe de smieda, olie, suiker, vanillesuiker en bakpoeder in een grote kom.

Doe er melk bij goed roeren (gewoon met een lepel) totdat het een glad beslag wordt niet te dun.

Dan laat je het ff staan.
Doe het dan in een ronde vorm.
30 tot 40 minuten in de oven op 180 graden. Als de bovenkant een mooie goudbruine kleur krijgt dan is ie klaar.

Doe in een klein kommetje de honing en de boter, ff in de magnetron laten smelten. Dit meteen over de Besbousa gieten als ie uit de oven komt. Dan trekt het er goed in.

Lekker Lekker.

Je kan ook andere dingen er op doen zoals noten of stroop. Ik vind persoonlijk de boter met honing het lekkerst.

Deel dit recept met anderen

Comments (10)

  1. posted by Farouza on 05-11-2008

    ziet er lekker uit
    ik ga het zeker proberen

  2. posted by saskia on 06-11-2008

    hoeveel melk en hoeveel honing en boter gebruik je dan? wil het ook proberen te maken maar heb niet echt een goed gevoel voor wanneer een deeg goed is. heb daarom altijd de precieze maten nodig. ­čÖé

  3. posted by yarit on 06-11-2008

    mmmm ziet erlekker uit

  4. posted by Mi_is_si_moi on 04-12-2008

    Heb m gemaakt.. heerlijk!

  5. posted by fatima 1 on 06-12-2008

    kan ik dit ook invriezen een paar dagen,totdat ik bezoek heb,weet iemand dat

  6. posted by fatima 1 on 06-12-2008

    ik wil hem zo gaan maken,maar krijg dinsdag bezoek,dan heb ik het al druk genoeg

  7. posted by shma1 on 06-03-2009

    hoi wat voor olie gebruik je?

  8. posted by Sally on 13-05-2009

    Ik gebruik altijd zonnebloemolie.
    SUCCES

  9. posted by koken20 on 29-08-2009

    wat is smida?

  10. posted by gerda on 29-08-2009

    smida is griesmeel/semoule
    dit recept staat er nog een keer op die is ook erg lekker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.