Besbousa
2008-10-05- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 25m
Average Member Rating
(4 / 5)
4 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 300 gr. Fijne smieda
1 glas olie
1 glas suiker
1 zakje vanillesuiker
1 zakje bakpoeder
melk
honing en boter
Method
Step 1
Doe de smieda, olie, suiker, vanillesuiker en bakpoeder in een grote kom.
Doe er melk bij goed roeren (gewoon met een lepel) totdat het een glad beslag wordt niet te dun.
Dan laat je het ff staan.
Doe het dan in een ronde vorm.
30 tot 40 minuten in de oven op 180 graden. Als de bovenkant een mooie goudbruine kleur krijgt dan is ie klaar.
Doe in een klein kommetje de honing en de boter, ff in de magnetron laten smelten. Dit meteen over de Besbousa gieten als ie uit de oven komt. Dan trekt het er goed in.
Lekker Lekker.
Je kan ook andere dingen er op doen zoals noten of stroop. Ik vind persoonlijk de boter met honing het lekkerst.
posted by Farouza on 05-11-2008
ziet er lekker uit
ik ga het zeker proberen
posted by saskia on 06-11-2008
hoeveel melk en hoeveel honing en boter gebruik je dan? wil het ook proberen te maken maar heb niet echt een goed gevoel voor wanneer een deeg goed is. heb daarom altijd de precieze maten nodig. 🙂
posted by yarit on 06-11-2008
mmmm ziet erlekker uit
posted by Mi_is_si_moi on 04-12-2008
Heb m gemaakt.. heerlijk!
posted by fatima 1 on 06-12-2008
kan ik dit ook invriezen een paar dagen,totdat ik bezoek heb,weet iemand dat
posted by fatima 1 on 06-12-2008
ik wil hem zo gaan maken,maar krijg dinsdag bezoek,dan heb ik het al druk genoeg
posted by shma1 on 06-03-2009
hoi wat voor olie gebruik je?
posted by Sally on 13-05-2009
Ik gebruik altijd zonnebloemolie.
SUCCES
posted by koken20 on 29-08-2009
wat is smida?
posted by gerda on 29-08-2009
smida is griesmeel/semoule
dit recept staat er nog een keer op die is ook erg lekker