Baghrir – gringo – marokkaanse pannekoek
2015-01-14- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 25m
Average Member Rating
(3.4 / 5)
10 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- - lauw water
- 20 gr gist
- zout
- bloem
- 1/4 zakje bakpoeder
Method
Step 1
Je neemt een mengkom en giet daar 400 ml lauw water in, hierin verbrokkel je de gist en je roert tot dat die opgelost is.
Zout toevoegen.
Je zeeft de bloem (weet niet echt hoeveel, ik voeg toe totdat het beslag half vloeibaar is) en voegt die toe, je klopt terwijl met de klopper.
Dan giet je een beetje water in het midden van de kom en je strooit er de bakpoeder in, nogmaals flink kloppen totdat alle klonters weg zijn.
Inpakken met vershoudfolie en goed laten rijzen (1 à 1, 5 u), bakken op middelhoog vuur en pan na elke bakbeurt met koud water spoelen.
Smakelijk
posted by Samyrah on 25-10-2005
speciaal voor risala, ben op het werk nu zodra ik ze eens terug maak trek ik een foto.
posted by risala on 25-10-2005
dank u samyrah zal het eens proberen, maar niet vandaag. ben het een beetje beu. ‘kheb het vandaag 2x geprobeert.
posted by sihamkleuter on 25-10-2005
probeer mijn recept eens.
het staat bij “mini begrhir”
misschien dat het dan wel lukt
posted by risala on 25-10-2005
sorry, sihamkleuter uw receptje mislukt bij mij hihihihihih schaam schaam
posted by risala on 25-10-2005
ps… hoe oud zijn jullie eigenlijk want ik voel mij te oud om geen baghrir te kunnen maken hihihi
posted by Samyrah on 25-10-2005
hihihihihi ben ook al 25 hoor, maar baghrir heb ik nooit kunnen maken tot dit recept 😉
posted by risala on 25-10-2005
jammer ben ouder ik schaam mij nog meer
posted by Samyrah on 25-10-2005
wilie a risala, mijn moeder kan het zelfs niet, ze heeft elk recept geprobeerd en toch walloooo, geen reden tot schaamte 🙂
posted by risala on 25-10-2005
voel me al wat beter, maar toch moet men dat kunnen als basisgerecht.’kzal u laten weten of uw recept voor mij iets uithaalt. toch bedankt, hoor samyrah
posted by MADAME CUISINE on 26-10-2005
ik ben 28
posted by Ess21 on 10-04-2009
ligt aan de pan die jullie gebruike denk k
posted by Queen Latifah on 19-09-2009
koekepan van tefal moet je hebben. En doe er wat smida(1/3 deel) bij en eigeel.Dan lukt het wel!!!