Loader

Amandelbolletjes

2006-11-12
  • Servings: 35
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.5 / 5)

3.5 5 19
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

19 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 2 eidooiers
    125 gr boter op kamertemperatuur
    Mespuntje bakpoeder
    75 gr suiker
    1 el gemalen anijszaad
    Ongeveer 250 gr bloem (kan iets meer of minder zijn)
    Kleurstof naar keuze (hoeft niet als je het niet hebt)
    Decoratie:
    100 gr gemalen amandelen
    2 eiwitten

Method

Step 1

Klop de boter met eidooiers tot een cremige massa. Meng bloem met bakpoeder, suiker en gemalen anijszaad. Voeg dit beetje bij beetje toe aan het botermengsel tot je een samenhangend deeg hebt.

Kneed dan wat druppels kleurstof erdoor als je wilt. Maak bolletjs, rol ze door eiwit en dan door de amandelen. Doe ze in papieren vormpjes en bak ze 15 minuten op 175 graden gaar.

Deel dit recept met anderen

Comments (8)

  1. posted by libeluli on 14-11-2006

    hoi schat, en dezze maak ik inshallah vanavond, ben benieuwd! knuffelsz libeluli

  2. posted by zhor on 28-11-2006

    salam en is het gelukt om die koekjes te maken libeluli?
    groetjes zhor

  3. posted by libeluli on 08-12-2006

    salam aleikoum zhor en elouisa, hihii een maand later alhamdulilah het is gelukt, ze zijn heerlijk. maar jullie gaan lachen, want ik had eerst de eieren verkeerd gedaan met de boter, boter was op, toen naar de winkel! daarna, zag ik , weer thuis, hey ik heb anijs zaad maar niet poeder, nou moe!! dus ik met kaneel gedaan, en vervolgens, had ik geen amandelen dus met walnoten gedaan, kortom, walnoten kaneel bolletjes gemaakt, maar wel met kleurstof hihihihihi- dus echt verstrooid gekke libeluli, makkelijk en heeerlijk. beslama

  4. posted by ellouisa on 09-12-2006

    hihi maar ik heb ook anijzaad en geen poeder, ik maak die zelf fijn in een vijzel of in een hakmolen. Maaar wel een goeie tip ga ze ook eens zo maken 🙂

  5. posted by lady_danger on 12-12-2006

    deze wil ik zeker een keer uitproberen zeg

  6. posted by sousi on 04-03-2007

    deze ga ik zeker uitproberen de groeten!

  7. posted by shakira13 on 02-04-2007

    ik ga ze morgen maken… beter laat dan nooit

  8. posted by sadiye on 23-08-2010

    ik ga dit egt maken lijk me lekker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.