Loader

Ajam ketjap

2008-01-12
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 5
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

5 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

  • Ibawen marmita - Marokkaanse bonen met lamsvlees

    Ibawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Ajam Ketjap:
    1 tl knoflookpoeder
    1 tl uienpoeder
    0.5 tl djinten
    1 tl laos
    1 tl ketoembar
    zout
    peper
    10 kleine kippenpootjes (ong 1.2kg)
    5 el olie
    3 dl ketjapsaus
    Ketjap saus:
    1 ui
    2 teentjes knoflook
    1.5 el olie
    2 tl sambal oelek
    8 el ketjap manis
    1 tl citroen- of limoensap of azijn
    1 el Javaanse of bruine basterdsuiker
    2 tl maizena

Method

Step 1

Ajam Ketjap:

Meng knoflookpoeder met uienpoeder, djinten, laos en ketoembar. Voeg een beetje zout en peper toe.
Wrijf de kippenpootjes in met het mengsel.

Verhit de olie in een wok of grote koekenpan. Bak onder voortdurend roeren en omscheppen de
kippenpootjes op een niet al te hoog vuur in 8 tot 10 min aan alle kanten goudbruin. Schenk daarna
zoveel mogelijk olie uit de wok of pan.

Voeg de Ketjap saus toe en laat alles dan nog 5 tot 8 minuten zachtjes pruttelen.

Ketjap saus:

Snipper de ui heel fijn en pers de knoflookteentjes uit. Verhit de olie en bak daar de ui in todat deze begint
te kleuren. Schep de knoflook en de sambal oelek erdoor en bak dit even mee.

Voeg 2 dl water, de ketjap manis, de citroen- of limoensap of azijn en de suiker toe. Breng alles aan de
kook, voeg de met water gemengde maizena toe en roer tot een gladde saus is verkregen. Garneer met
uienringen en fijngehakte selderij.

Bismillah =)

Deel dit recept met anderen

Comments (7)

  1. posted by Houlandia on 12-01-2008

    Ben ik er vergeten bij te zetten: Je kunt dit gerecht maken met rijst en chinese kool, erg lekker!

  2. posted by kadilin on 12-01-2008

    Ik ben dol op de Javaanse/Indische keuken , dus bedank voor je recept. Vraag me af of ik die kruiden hier in Marokko kan kopen. Ga gauw eens zoeken en anders neem ik ze de volgende keer mee als ik weer in Nederland ben. heb je nog meer Javaanse recepten je bent welkom hoor assalaam

  3. posted by Houlandia on 12-01-2008

    Salaam ou 3aleikoum Kadilin, ik denk idd niet dat de kruiden te koop zijn in Marokko (Allahoe a3lem) Ik zelf hou ook erg van de Indonesische keuken! Ik zal insha’Allah meer plaatsen. Wassalaam

  4. posted by kadilin on 13-01-2008

    assalaam houlandia, heb een beetje zitten “Googleën” en die kruiden zijn hier wel hoor! nml.Djinten=komijn,
    ketoembar=korianderzaad en Laos is een boomwortel met een gemberachtige smaak, volgens mij is dat hier in Marokko Zjenzbar. Ik ga het gewoon is proberen en ketjap zal er best wel zijn

  5. posted by kadilin on 13-01-2008

    wat betreft de uienpoeder, dan marineer ik ze toch gewoon met kleine versgesneden stukjes ui en knoflook. Moet toch ook lekker zijn

  6. posted by sjaahida on 16-01-2008

    Salaam Kadilin , laos is idd een wortel, maar de smaak is niet met gember te vergelijken hoor. Het wordt idd ook wel eens in de Marokkaanse keuken gebruikt ( ik heb wel eens wat van mijn ex-schoonmoeder gekregen) ik zou je alleen niet kunnen helpen met de naam. Maar laos ( althans verse) ruikt iet wat citroenachtig de smaak is ook veel krachtiger als van gember je moet er nooit teveel van in doen want dan is je eten echt niet lekker meer.Groetjes Chaahida

  7. posted by med on 23-12-2008

    lekker ga het vandaag inschAllah proberen.
    dank je =)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.