Abrikozencake
2005-11-05- Skill Level: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(4 / 5)
11 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 250 gr bloem
1 tl bakpoeder
150 gr suiker
125 gr boter
125 ml perzik-sinaasappelnectar (Lidl) of abrikozennectar
100 gr gedroogde abrikozen
2 eieren
60 ml kokend water
Voor het glazuur:
1 kopje poedersuiker
2 el perzik-sinaasappelnectar of abrikozennectar
Method
Step 1
Hak de gedroogde abrikozen in de keukenmachine en doe ze in een bakje met het kokende water. Laat ze zo wellen en al het water opnemen. Zeef de bloem met het bakpoeder en doe het in de keukenmachine. Voeg suiker en boter toe en mix dit tot kruimeltjes. Klop de eieren met de nectar los en doe dit bij de rest. Mix dit goed glad en romig.
Schep voorzichtig de abrikozenstukjes erdoor.
Vet een lage vierkante (of ronde) bakvorm in en verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe het beslag in de vorm en bak ongeveer 25 minuten tot hij gaar is.
Maak ondertussen het glazuur door de poedersuiker te mengen met de nectar.
Bestrijk de cake na het bakken met het glazuur en laat in de koelkast afkoelen.
Snijd het dan in ruitjes of vierkantjes, wat je maar wil.
Je kan deze ook in een springvorm bakken, maar doe m dan een uur erin.
posted by women on 05-11-2005
dank je wel ik ga het zo snel proberen je hoort het wel ok
posted by ellouisa on 06-11-2005
is goed meid, hij is echt heel lekker 😀
posted by sabiha on 23-11-2005
ziet echt lekkeeeeeer uit mmmmmmmmmm
posted by Rzinia on 05-12-2005
iemand geprobeerD?
posted by moslima14 on 20-11-2006
soow ellouisa jij bent echt een exper in koken mashallah!!
posted by ellouisa on 13-05-2007
Thanks meid!
posted by cookiemam on 25-07-2007
dames heeft iemand van jullie het geprobeerd? ik heb niet alles in huis dus moet eerst inkopen doen,
ga het deze week inchallah proberen
posted by marie-rose on 09-03-2012
geprobeerd, de smaak was er maar ze waren wel wat mislukt, en die ruitjes snijden lukt me niet