Recipes from Ingredient: Noten
Plantkundig gezien zijn noten het zaad van een boom. Noten worden ook wel enkelvoudige dopvruchten genoemd. Dopvruchten behoren tot de droge vruchten en hebben bijna altijd één zaad, met een hout- of steenachtig omhulsel.
Mokh el sheikh – Amandelkoekjes
Heerlijke koekjes die niet gebakken hoeven te worden! Foto: Oum Yassine
Read moreBriwat -Marokkaanse filo-Amandeldriehoekjes
Als je het vouwen door hebt, is het echt een heel makkelijk koekje om te maken, alleen vraagt het wat tijd. Laat je niet verleiden om kant en klare amandelspijs te gebruiken, dat is zo kunstmatig! Ik heb het recept uit een van mijn kookboeken uit Marokko, maar dan aangepast ...
Read moreApfelstrudel met bladerdeeg
Een originele apfelstrudel maak je niet met bladerdeeg, maar deze versie is zeker niet minder lekker dan de originele. Hij is ook snel klaar en je hebt weinig ingrediënten nodig.
Read moreSeffa medfouna
Seffa Medfouna is een beroemde Marokkaanse gerecht waarin saffraan kip, lam of rund verborgen in een koepel van gestoomde couscous of gebroken vermicelli (chaariya) . De couscous is gezoet met rozijnen, boter en poedersuiker en versierd met gemalen gebakken amandelen, kaneel en extra poedersuiker.
Read moreGevulde beghrir
Baghrir, pannenkoeken met 'duizend' gaatjes. Een pannenkoek naar Marokkaans recept die aan één kant wordt gebakken. Maar nu gevuld ..
Read moreKip met rijst uit Libanon
Ik las in een reisblad over een reis naar Beiroet. De schrijver had er zulke lekkere kip met rijst gegeten, djaj ma ruz. Geen recept erbij natuurlijk, dus ik op zoek. Kwam verschillende versies tegen en deze leek me het lekkerst. Het is even wat werk om de kip te ...
Read more




