Loader

Recipes from Ingredient: Nootmuskaat

Nootmuskaat is een specerij afkomstig van de muskaatboom, die in regenrijke tropische kustgebieden gekweekt wordt. De muskaatnoot is ovaal van vorm en ongeveer twee en een halve centimeter lang. De muskaatnoot is zeer hard: in de keuken wordt de muskaatnoot daarom alleen in geraspte vorm gebruikt. Het woord nootmuskaat is een verbastering van het Latijnse "nuces moschatae", hetgeen "naar muskus ruikende noten" betekent.

Ovenschotel

Ovenschotel

Recipe Type:
forkforkforkforkfork Average Rating: (2.8 / 5)

heerlijke groenten ovenschotel

Read more
Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

Couscous met kipjes (h’mamat)

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.6 / 5)

Een heerlijk gerecht voor speciale gelegenheden.

Read more
Palak jhost

Palak jhost

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3.6 / 5)

Een lekker hoofdgerecht uit India

Read more
Aardappeltaart

Aardappeltaart

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3.9 / 5)

Hartige taart

Read more
Spinazietaart met kaas

Spinazietaart met kaas

Recipe Type:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.5 / 5)

Read more
Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

Jachtschotel met stoofpeertjes

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (5 / 5)

Lekker ouderwets oudhollands wintergerecht.

Read more
Ras el hanout

Ras el hanout

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4 / 5)

Een ongeëvenaard heerlijk Marokkaans kruidenmengsel.Maak het zelf!

Read more
Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

Crêpes met spinazie en gerookte zalm

Recipe Type:
forkforkforkforkfork Average Rating: (1 / 5)

Crêpes met spinazie en gerookte zalm, Voeg de melk bij het meel en klop dit tot een glad beslag. Klop de eieren erdoor. Voeg de gesmolten boter toe en roer erdoor Voeg het zout, de peper, de suiker en de kurkuma er bij. Gebruik zoveel kurkuma tot het beslag fel ...

Read more
Bitterballen

Bitterballen

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.8 / 5)

Bitterballetjes, Breng in een pan het vlees met het kruidenbuiltje en de bouillon langzaam aan de kook en laat het in circa 1 uur op laag vuur gaar worden.

Read more
Coquillage gevuld met vis

Coquillage gevuld met vis

Recipe Type: ,
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.7 / 5)

Coquillage gevuld met vis, Dit kun je als voorgerecht maken maar ook als tussendoortje als je visitehebt. De schelpen kun je kopen bij een groothandel, als macro of bij de xenos, daar heb ik ze wel eens gezien. Mischien bij een Chinese toko ook. Succes!!

Read more