Recipes from Ingredient: Groenten
Msemen gevuld met kip
Lekker Mesemen/Rghayef gevuld met heerlijke pikante kip. Msemen is een traditionele marokkaanse pannenkoek waarvan de hoofdingredienten bestaan uit griesmeel en boter. Deze pannenkoeken worden meestal gebruikt als begeleiding bij een kopje aromatische ochtend muntthee of van romige koffie. Msemen kan ook worden gevuld met groenten of vlees vullingen.
Read moreHarira – tomatensoep
Harira is de meest bekende soep in Marokko. Tijdens de vastenperiode (de ramadan) eet men deze soep elke dag. De linzen horen erin, maar de kikkererwten zijn naar keuze. De soep kan ook met rundvlees worden gemaakt, pas de kooktijd dan aan (circa 3 uur).
Read morePangsits (gevulde wontonvelletjes)
Wontonvelletjes gevuld met vleesvulling, Pel voor de vulling de teentjes knoflook en hak ze fijn. Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
Read moreRoerbakmie met kipfilet en garnalen
Heerlijke mie met kipfilet en garnalen. Snij de kipfilet in blokjes, doe ze in een grote wok. (of pan) scheutje olijf olie en een scheutje zonnebloemolie Snipper een ui bij doe de gewassen en gesneden prei bij. Doe er de gesneden champignons bij.
Read moreMarokkaanse tomaten paprika salade
Marokkaanse Tomatensalade voor 4 personen, Lekker bij couscous en lamsvlees of kip. Doe er tonijnstukken doorheen ( uit blik met olie )
Read moreTonijnsteaks met tomatentapenade
Tonijnsteaks met tomatentapenade, dit is echt lekker...dus uitproberen doe er wat heerlijke patatjes bij!
Read moreGrove tapenade van zongedroogde tomaten
Grove tapenade van zongedroogde tomaten. Deze tapenade van zongedroogde tomaten is ook lekker om bij verschillende pastagerechten te geven. serveer en marokkaans of Turks brood bij
Read moreTapas met kastanjechampignons paprika kikkererwten eieren en amandelen
Champignons schoonborstelen. Bouillon aan de kook brengen. Champignons 3 min. koken en uit bouillon nemen. Van citroensap, knoflook, peterselie, 2 el olie en zout en peper naar smaak dressing kloppen en champignons hierin marineren.
Read more