Loader

Recipes With Course: Bijgerecht

Een bijgerecht is een gerecht dat in een gang van een maaltijd ernaast of erbij wordt geserveerd. Het is vaak cultureel bepaald wat als bijgerecht - of extra gerecht - wordt gezien en wat als onderdeel van betreffende maaltijd. In Frankrijk wordt rijst bijvoorbeeld als bijgerecht geserveerd. In de Nederlandse keuken is dit vaak een onderdeel van het hoofdgerecht.

Basmati rijst met kipvleugels

Basmati rijst met kippenvleugels

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (2.7 / 5)

Basmati rijst met kipvleugels, Neem wel een goede geurige Basmati rijst, en wees zuinig met zout omdat je bouillonblokje gebruikt, je wilt toch geen zoutige eten op tafel zetten.

Read more
Vietnamese loempia's

Vietnamese loempia’s

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3.5 / 5)

Echte traditionele Vietnamese loempia's, Snij de garnalen in kleine stukjes. Zet de vermicelli in een bak met heet water en deze zacht worden en knip het in kleine stukjes van ongeveer 10- 15 cm lang.

Read more
Tjap Tjoy met Kip

Tjap Tjoy met Kip

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3.6 / 5)

Tjaptjoi is een Chinees gerecht van gemengde groente. De naam tjaptjoi komt van de twee Kantonese woorden: tjap, dat 'gemengd' betekent en tjoi, dat 'groente' betekent. In het Hokkien betekent tjap echter 'tien' en tjoi ook groente, dus in deze taal betekent het 'tien groenten'.

Read more
Warme frankfurters en aardappel-mosterdsalade

Warme frankfurters en aardappel-mosterdsalade

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.7 / 5)

Warme frankfurters en aardappel-mosterdsalade, het is echt een pittige salade maar heerlijk, vooral als je er een lekkere knapperige stokbroodje bij neemt........

Read more
Charmilla - Marokkaanse saus

Charmilla – Marokkaanse saus

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.5 / 5)

Charmilla, Marokkaanse saus, recept uit de Marokkaanse keuken.

Read more
Harira - Marokkaanse soep

Harira – Marokkaanse soep

Recipe Type: , , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.5 / 5)

Voor Marokkanen geen ramadan zonder harira! De soep bevat allerlei belangrijke stoffen die nodig zijn voor je lichaam na een dag vasten. Buiten de ramadan kun je de soep uiteraard ook eten hoor, lekker met een hapje erbij of voor de lunch. Als voorgerecht kan ook, maar de soep is ...

Read more
Broodpannenkoek - Pitabrood

Broodpannenkoek – Pitabrood

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.6 / 5)

Broodpannenkoek of pitabrood is een plat broodje met een zachte korst. Het wordt overlangs ingesneden, zodat er een soort 'zakje' ontstaat, waarin gyros of shoarma wordt gestopt. In sommige landen wordt het broodje dan ook gebruikt ter vervanging van een bord.

Read more
Charmoula

Charmoula

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4 / 5)

Charmoula, Marokkaanse saus, Echt een aanrader lekker bij swa of bij de barbeque

Read more
Kip nuggets

Kip nuggets

Recipe Type:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.4 / 5)

kip nuggets, Snij de kipfilets in even grote stukken. Haal ze door de bloem en daarna door het losgeklopte ei.

Read more
Tortilla met groenten

Tortilla met groenten

forkforkforkforkfork Average Rating: (4.3 / 5)

Tortilla met groenten, Ik gebruik de hieronder beschreven groenten, maar je kunt zelf ook andere groenten gebruiken en voor degene die van spinazie houden kunnen ook spinazie toevoegen. Ikzelf lust geen tortilla met spinazie.

Read more