Basmati rijst met kippenvleugels
2005-10-12- Cuisine: Marokkaanse
- Course: Bijgerecht, Hoofdgerecht
- Skill Level: Normaal
-
Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 30m
Average Member Rating
(2.7 / 5)
3 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- - 6-8 kipvleugels
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- peterselie
- beetje zout
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl gember
- 1 tl kurkuma
- beetje peper
- beetje saffraanpoeder
- 1/2 blokje knorr van kip
- beetje smen (ranzige boter)
- 2 tl tomatenpuree
- olie
- water
- 300 gr basmatirijst
Method
Step 1
Meng de kipvleugels met de kruiden in de pan, snipper de ui en de teentjes knoflook, die ook erbij doen. Gehakte peterselie, 1/2 blokje knorr en 2 tl smen (ranzige boter), en laat alles effe braden. Wel blijven roeren om verbranden te voorkomen!
Daarna doe je 2 glazen water erbij en 2 tl tomatenpuree, alles goed vermengen, deksel erop en laat het rustig koken.
Dan wanneer de kip bijna gaar is doe je de rijst erbij in de pan en giet je weer 2 glazen water. Laat de rijst alle water opnemen (natuurlijk met deksel erop) niet te lang want dan verbrand alles!! Je kijkt of de rijst gaar is of niet, zoniet giet je een glas water erbij, laat het koken tot de saus ingedikt is en serveren maar
Wedden dat jullie het lekker vinden...............
Neem wel een goede geurige Basmati rijst , en wees zuinig met zout omdat je bouillonblokje gebruikt, je wilt toch geen zoutige eten op tafel zetten.
Ik hoop dat het jullie smaakt……
posted by sadiye on 24-08-2009
himmmmmmmmmmmmm