Harira met bruine linzen
2005-10-04- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Erg simpel
- 
						  Toevoegen aan favorieten Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 15:05 h
Average Member Rating
(4.2 / 5)
20 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
- 
							Vegetarisch Nee
- 
							Lactose Nee
- 
							Dieet Nee
- 
							Gluten Nee
- 
							Kcal Onbekend
- 
							Vet Onbekend
- 
							Eiwitten Onbekend
- 
							Carbohydraten Onbekend
Ingredients
- 200 g bruine linzen
 500 g lamsbout zonder been
 1 ui
 750 g tomaten of 2 blikjes gepelde tomaten (nettogewicht 400 g)
 3 eetlepels olie
 2 theelepels vers gemalen zwarte peper
 2 theelepels paprikapoeder
 1 envelopje saffraandraadjes
 zout
 8 eetlepels fijngeknipte peterselie
 1 eetlepel fijngeknipte verse koriander
 4 eetlepels fijngeknipte bladselderij
 1 bouillontablet
 1 blikje tomatenpuree
 500 g fijne vermicelli
 eventueel 1 blikje kikkererwten van circa 400 g
 circa 100 g bloem
Method
Step 1
Was de linzen, laat ze tijdens de voorbereiding even in koud water weken. 
Snijd het vlees in stukken. Pel en snipper de ui. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes. 
Schenk de olie in een grote soeppan en bak hierin op hoog vuur het vlees met de ui, peper, paprikapoeder, saffraan en wat zout circa 5 minuten. Voeg de tomaten, de koriander, de peterselie, de bladselderij, de (afgegoten) linzen, het bouillontablet en ruim 2 liter water toe. 
Breng het vocht aan de kook en laat de soep zachtjes 1 - 1¼ uur koken tot het vlees en de linzen gaar zijn. Voeg de tomatenpuree en de vermicelli toe. 
Maak van de bloem en ¼ liter water een papje en bind hiermee al roerend de soep. 
Laat de soep nog 5 minuten koken. (Desgewenst met de kikkererwten.) 
Proef of er zout of peper bij moet. 
Serveer met Marokkaans brood.


 
			
	 
					 
							 
							 
							 
							 
							









posted by Ilhame on 12-11-2006
Ik ga het proberen 🙂