Loader

Visloempia

2006-09-30
  • Servings: 40 loempia's
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.7 / 5)

3.7 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

    Loempia met gehakt

  • Tonijnflappen

    Tonijnflappen

  • Aardappel-gehakt pasteitje

    Aardappel-gehakt pasteitje

  • Garnalenbriwats

    Garnalenbriwats

  • Guacamole

    Guacamole

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 1 zak kabeljauwfilet (in de supermarkt verkrijgbaar)
    1 zak pangafilet (in de supermarkt verkrijgbaar)
    2 zakken soepgroenten (voorgesneden (fijn) uit de supermarkt)
    Viskruiden (voor gebakken vis, deze zijn zoutig)
    mihoen (handjevol)
    Peper
    Bladerdeeg (de kleine vierkantjes, blauwe verpakking van 50 vellen)
    Bloem en water (voor het papje om de loempia's dicht te plakken)

Method

Step 1

Snij de visfilet in blokjes en bak deze in een laagje olie met de viskruiden. Laat ze uitlekken

Wok de soepgroenten in een heel klein beetje olie met de viskruiden. laat ze uitlekken.

Kook de mihoen 5 minuten in water en spoel deze met koud water af in een vergiet. Scheur deze in kleine stukjes met de hand of een schaar.

Doe de uitgelekte vis, de uitgelekte groenten en de mihoen samen in een teil. Doe hier peper bij en meng alles goed door elkaar.

Maak het papje (bloem en water) klaar om de loempia's dicht te plakken

Leg de bladerdeeg in de vorm van een ruit voor je neer en vul deze, aan jouw kant, met het mengsel. Vouw de punt van de bladerdeeg die naar je toelicht over de mengsel heen. Vouw dan de twee zij-flappen naar binnen. Smeer de onderste punt met het papje en rol de loepia dicht.

Laat ze eerst goed opdrogen voordat je ze goudbruin bakt.

Lekker met Loempiasaus

Eet ze!!

Je kan ook andere soorten vis erin verwerken, maar mijn ervaring leert dat het die ene bijzondere smaak dan verliest.

Het is ook een aanrader om deze in te vriezen. Zo heb je altijd wel een home-made dish voor als je geen tijd hebt!!

Deel dit recept met anderen

Comments (9)

  1. posted by ellouisa on 30-09-2006

    klinkt lekker zeg, ga het maken volgende week

  2. posted by lekkerbekje1998 on 30-09-2006

    lijkt mij ook verrukkelijk k’ga het ook zeker maken:)

  3. posted by Juffie on 01-10-2006

    Het is ook lekker met stukjes surimisticks ertussen. Dat geeft een zoete smaak aan de vis. (met een pittige saus is het verrukkelijk….

  4. posted by kokotje on 01-10-2006

    waar kun je die bladerdeeg kopen?
    ik ken alleen die groene met 40 stuks van de chinese toko??

  5. posted by Juffie on 02-10-2006

    Ook bij de chinese toko. Je kan ze tegenwoordig ook bij de Marokkaanse slagers kopen. het heeft een blauwe verpakking.

  6. posted by miss ikkie on 02-10-2006

    kanje aub een foto plaatsten? dit klinkt supper lekker. heeft iemand anders dit al uitgeprobeerd??

  7. posted by Juffie on 03-10-2006

    De volgende keer dat ik ze maak zal ik er een foto van plaatsen….nu zijn ze helaas allemaal op!!

  8. posted by amina12 on 25-12-2006

    hmmmmmmm dit ziet er heerlijk uit tnx

  9. posted by maryama on 17-09-2007

    dank je wel ik zocht ook naar diet recept echt bedankt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.