Loader

Tonijn pastijtjes

2009-11-19
  • Servings: 1
  • Prep Time: 25m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.5 / 5)

3.5 5 8
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

8 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Oliebollen

    Oliebollen recept

  • Perencake met speculaaskruiden

    Perencake met speculaaskruiden

  • Kaasuibroodjes

    Kaasuibroodjes

  • Griesmeel Stokbrood

    Griesmeel Stokbrood

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • kilo zelfrijzend bakmeel
    ongeveer
    half liter warme melk
    25 gram suiker
    snufje zout
    eigenlijk doe ik ales met me eigen inzicht wat betreft het deeg moet mooie soepele deeg zijn en mag niet plakken
    vulling
    2 a 3 blikjes tonijn
    een gerastp uitje plus 2 teentjes knoflook
    een heelfijn gesneden rode paprika
    beetje peterselie heel fijn gesneden
    peper zout aromat sambal klein beetje kerrie masala wat fijne suiker beetje ketjap
    pakje tomaten saus zeg ongveer 1/3 deel
    olijfolie en frituur olie

Method

Step 1

Doe de zelf rijzend bakmeel in een grote kom voeg de zout en suiker toe.
Meng de bloem met de warme melk elkekeer beetje bij beetje tot jeeen mooi samenhangend sopeldeeg krijgt goed bewerken met je handen laat het deeg beetje rusten in een plastik zakje.

De vuling
Fruit het uitje en de knoflook voeg de fijne paprika toe
Bbeetje stoven doe de tonijn er bij dan de kruiden beetje baken dan de tomaten saus ales beetje na eigen inzicht en proeven klein beetje
water je zou ook klein beetje room kunen toevoegen als laast de peterselie laten afkoelen michien handig om eerst de vuling te maken en dan het deeg

Neem een grote bal van het deeg en strooi wat bloem op je werk vlak rol het deeg uit met een roler en neem een glas je kan zelf bepalen hoe groot je de pastij wilt druk daar rondjes uit en neem een rondje leg daar wat vuling op druk het goed dicht bijvoorbeeld met een vork.

Ddoe dat tot ales op is en dan kan je de pastijs mooi bruin baken
Mischien een tip waneer je ze heel licht bak kunt je ze makkelijk in vriesen en daarna weeer opbaken in de olie en dat geld ook waneer je ze van te voren klaar maakt en later nog warm wilt opdienen niet te bruin baken heel licht om ze later af tebaken

ze zijn makkelijk te maken je kunt ze ook vullen met kip gehakt of groenten of andere soorten vis en kinderen zijn er gek op
ook de kruiden kan je zelf vaieren

Deel dit recept met anderen

Comments (2)

  1. posted by koken20 on 31-01-2010

    hej,
    ziet er echt heerlijk uit,
    ikk ga hem vnadaag inshallah uitporberen hoeveel kun je er maken met dit recept,hoor graag z.s.m terug
    koken20

  2. posted by saidahassan on 02-09-2010

    uit een kilo zelfrijzend bak meel kan je vlink wat pasteitjes maken anders geberuik je half kilo tje meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.