Tiramisu speculoos
2013-10-22- Cuisine: Italiaanse
- Course: Dessert
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 20m
Average Member Rating
(4.1 / 5)
11 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Tiramisu is een van oorsprong Italiaans dessert. De naam betekent letterlijk trek mij omhoog, wat zoveel inhoudt als beur mij op of maak mij blij.
Ingredients
- - 125 g -Lotus- speculoos koekjes gemalen
- 500 g mascarpone
- 1 kopje espresso als je dat lekker vind of chocomel
- 4 eidooiers
- 2 eiwit
- 100 g poedersuiker
- cacaopoeder of Lotus Speculoos kruimels
Method
Step 1
Splits de eieren en hou het eiwit van 2 eieren apart.
Meng vervolgens met een mixer de 4 eidooiers, de poedersuiker tot een luchtig beslag. Dit mengsel moet een lichte kleur hebben.
Voeg de mascarpone toe en mix alles tot een glad geheel .
Klop het eiwit stijf en schep dit voorzichtig met een houten lepel onder de mascarponecrème. speculoos kruimel mengen met een half kopje espresso .
Doe 1 eetlepel gemalen speculoos in de bodem .
Bedek de gemalen speculoos met een laag mascarponecrème .
Hierop komt dan weer een laag gemalen speculooskoekjes en vervolgens weer een laag crème. Herhaal dit dan nog een keer .strooi er cacao op het eind en decoreer met wat witte chocola.
Zet de tiramisu 4 uur in de koelkast om op te stijven