Sudderlapjes van mijn Omaa :D
2005-11-14- Cuisine: Nederlandse
- Skill Level: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(3.2 / 5)
11 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 500 gr runderstoofvlees (ik heb magere runderlappen gebruikt)
2 uien
3 tomaten
1 bakje champignons (250 gr)
1 bouillonblokje rund
250 ml kokend water
2,5 tl Provençaalse kruiden
2 el bloem
Zout en peper
2 kruidnagels
1 laurierblaadje
1 klein blikje tomatenpuree
Method
Step 1
Snijd de uien fijn en de champignons in plakjes. Ontvel de tomaten en snijd deze in blokjes. Bestrooi het vlees met peper en bloem.
Verhit boter of vloeibare margarine in een grote braadpan en bak hierin het vlees op hoog vuur aan beide kanten bruin (ongeveer 5 minuten).
Haal het vlees er dan uit en doe er weer boter of vloeibare margarine in. Fruit de ui met de tomatenpuree en Provençaalse kruiden een paar minuutjes op middelhoog vuur. Bak de champignons dan een paar minuten mee.
Voeg tenslotte de bouillon (gemaakt van 250 ml kokend water en het bouillonblokje), tomatenblokjes, laurierblaadje en kruidnagels toe en breng het aan de kook.
Zet het dan laag (eventueel op een sudderplaatje) en laat het in ongeveer 2 uur gaar stoven.
Lekker met gekookte aardappelen en bijvoorbeeld doperwten.
posted by ellouisa on 16-11-2005
Wie heeft mij een 1 gegeven 🙁
posted by soumiariffia on 18-11-2005
Ik geef je een 5!! Ziet er smakelijk uit… Ik hou van doperwtjes 😛
Liefs..Soumiariffia
posted by ellouisa on 18-11-2005
dankjewel meid, die foto was allen te laat hihi ik had er al van gegeten.
posted by prinses nisrin on 24-11-2005
schat!!! bedankt voor je heerlijke recept!!! ik kan niet geloven dat iemand een 1 zet zeker een dom foutje! liefs nisrin!
posted by ellouisa on 25-11-2005
dankje lieve nisrin xxxxxx
posted by soulfa on 03-12-2005
als ik eerlijk ben, vind ik het er niet lekker uitzien.
posted by ellouisa on 04-12-2005
nee ik zelf ook niet, komt omdat ik er van gegeten had 😀