Loader

Sudderlapjes van mijn Omaa :D

2005-11-14
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.2 / 5)

3.2 5 11
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

11 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Kerriesoep

    Kerrie soep

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 500 gr runderstoofvlees (ik heb magere runderlappen gebruikt)
    2 uien
    3 tomaten
    1 bakje champignons (250 gr)
    1 bouillonblokje rund
    250 ml kokend water
    2,5 tl Provençaalse kruiden
    2 el bloem
    Zout en peper
    2 kruidnagels
    1 laurierblaadje
    1 klein blikje tomatenpuree

Method

Step 1

Snijd de uien fijn en de champignons in plakjes. Ontvel de tomaten en snijd deze in blokjes. Bestrooi het vlees met peper en bloem.

Verhit boter of vloeibare margarine in een grote braadpan en bak hierin het vlees op hoog vuur aan beide kanten bruin (ongeveer 5 minuten).

Haal het vlees er dan uit en doe er weer boter of vloeibare margarine in. Fruit de ui met de tomatenpuree en Provençaalse kruiden een paar minuutjes op middelhoog vuur. Bak de champignons dan een paar minuten mee.

Voeg tenslotte de bouillon (gemaakt van 250 ml kokend water en het bouillonblokje), tomatenblokjes, laurierblaadje en kruidnagels toe en breng het aan de kook.

Zet het dan laag (eventueel op een sudderplaatje) en laat het in ongeveer 2 uur gaar stoven.

Lekker met gekookte aardappelen en bijvoorbeeld doperwten.

Deel dit recept met anderen

Comments (7)

  1. posted by ellouisa on 16-11-2005

    Wie heeft mij een 1 gegeven 🙁

  2. posted by soumiariffia on 18-11-2005

    Ik geef je een 5!! Ziet er smakelijk uit… Ik hou van doperwtjes 😛
    Liefs..Soumiariffia

  3. posted by ellouisa on 18-11-2005

    dankjewel meid, die foto was allen te laat hihi ik had er al van gegeten.

  4. posted by prinses nisrin on 24-11-2005

    schat!!! bedankt voor je heerlijke recept!!! ik kan niet geloven dat iemand een 1 zet zeker een dom foutje! liefs nisrin!

  5. posted by ellouisa on 25-11-2005

    dankje lieve nisrin xxxxxx

  6. posted by soulfa on 03-12-2005

    als ik eerlijk ben, vind ik het er niet lekker uitzien.

  7. posted by ellouisa on 04-12-2005

    nee ik zelf ook niet, komt omdat ik er van gegeten had 😀

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.