Loader

Pizzabroodjes met tonijn

2005-10-09
  • Yield: 24
  • Servings: 1
  • Prep Time: 15m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (2.6 / 5)

2.6 5 17
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

17 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Oliebollen

    Oliebollen recept

  • Perencake met speculaaskruiden

    Perencake met speculaaskruiden

  • Kaasuibroodjes

    Kaasuibroodjes

  • Griesmeel Stokbrood

    Griesmeel Stokbrood

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Wat heb je nodig? (24 stuks)
    - 12 pitabroodjes
    - olijven
    - Blikje tonijn
    - Tomatensaus
    - Peper
    - Zout
    - Geraspte kaas
    - Pizzakruiden
    Extra spullen:
    - Bakplaat
    - Bakpapier
    - Lepel

Method

Step 1

Haal de pitabroodjes  uit de verpakking en snijd elk pitabroodje door het midden met een scherp mes. Je zult misschien merken dat de pitabroodjes een beetje kruimelen, maar dat maakt niks uit. Wanneer je alle pitabroodjes door het midden hebt gesneden leg je ze op de bakplaat met bakpapier en zet je het even opzij. 

Snijd de olijven in schijfjes en doe deze apart. Open het blikje tonijn en verwijder de zonnebloemolie en laat de tonijn even uitlekken. Kruid de tonijn dan met wat peper en zout en meng het dan nog een keer en zet het even apart.

Doe de tomatensaus in een kommetje en meng dit even kort samen. Ik raad jullie echt aan om absoluut geen tomatenpuree te gebruiken uit een blikje, omdat deze gewoon echt zuur is en niet lekker! Als je echt geen tomatensaus uit een pakje hebt dan kun je ook tomatenpuree uit een pakje gebruiken, maar dan zou ik er wel een teentje knoflook bij persen zodat het niet meer zo zuur is. Pak dan de helft van een pitabroodje en besmeer deze met de tomatensaus. Je kunt hier het beste een lepel voor gebruiken en met de bolle kant van de lepel verdeel je de tomatensaus over het pitabroodje.

Pak dan ongeveer twee volle eetlepel van het mengsel en verdeel deze netjes over het besmeerde pitabroodje. Je kunt natuurlijk zoveel variëren met de topping als je zelf wilt. 

Pak dan de geraspte kaas erbij en verdeel ongeveer een eetlepel van de geraspte kaas over de topping. Strooi dan nog wat pizzakruiden over de geraspte kaas heen en werk zo de rest van de pizzabroodjes af totdat je alles hebt gehad.

Stop de pizzabroodjes in een voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 30 minuten totdat de broodjes mooi goudbruin zijn en de geraspte kaas goed is gesmolten. Wanneer de pizzabroodjes gaar zijn kun je ze direct opdienen wanneer ze nog warm zijn, maar de pizzabroodjes zijn koud ook zeker lekker!

Deel dit recept met anderen

Comments (12)

  1. posted by soulfa on 12-10-2005

    volgens mij staan deze hier wel 10 keer op. Nu weten we wel hoe we pizza moeten maken.

  2. posted by Lella Niqaabi on 14-10-2005

    dit recept laat erg op zich wachten

  3. posted by megrebgirl_k on 14-01-2006

    wanneer komen de ingredienten erop want ik wil ze best wel maken hoor

  4. posted by karmoesa on 12-02-2006

    wanneer komen de Ingrediënten nou…
    nu wil ik dat wel weten

  5. posted by ellouisa on 12-02-2006

    he karmoesa, ben jij dezelfde karmoesa als karmoesa op marokko.nl?

  6. posted by sjaahida on 17-03-2007

    en anderhalf jaar later staat er nog steeds niks… ons maar lekker zitten maken en dan nie plaatsen flauw hoor snik snik

  7. posted by Samira82 on 19-03-2007

    Ik begrijp ook niet waarom die recepten niet worden verwijderd ? Dat zou de website wat overzichtelijker maken 😉

  8. posted by sjaahida on 23-03-2007

    ja echt he?

  9. posted by lovelyfran on 02-10-2008

    bijna 3 jaar verder.. en nog steeds geen recept! LATER

  10. posted by sadiye on 19-10-2008

    hahahha ja idd nog geen recept

  11. posted by kiki1234 on 07-12-2008

    wnr komt de recept???

  12. posted by sadiye on 25-08-2010

    recept please

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.