Notensalade
2006-02-07
- Skill Level: Simpel
- 
						  Toevoegen aan favorieten Toevoegen aan favorieten
- Servings: 4
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
- 
							Vegetarisch Ja
- 
							Lactose Nee
- 
							Dieet Nee
- 
							Gluten Nee
- 
							Kcal Onbekend
- 
							Vet Onbekend
- 
							Eiwitten Onbekend
- 
							Carbohydraten Onbekend
Ingredients
- 1 kleine krop eikenbladsla
 200 gr kastanjechampignons
 2 sjalotjes
 2 eetl. notenolie of olijfolie
 100 gr witte druiven
 2 eetl.gehakte peterselie
 100 gr blauwe druiven
 150 gr geitenkaas (of feta of roomkaas)
 50 gr walnoten
 10 zwarte olijven
 dressing:
 4 eetl. olijfolie
 2 eetl. wijnazijn
 1 eetl. medium sherry
 1 theel. honing
 peper en zout
Method
Step 1
Was de sla en laat deze goed uitlekken. Borstel de champignons, halveer ze of snijd ze in vieren. Pel de sjalotjes en snipper ze.
Verhit de olie. Fruit de sjalotjes en roerbak daarna de paddestoelen 2 minuten. 
Meng de ingrediënten voor de dressing. Bewaar enkele noten voor garnering en hak de rest fijn. Roer de gehakte noten door de dressing.
Was de druiven. Snijd de geitenkaas in blokjes of verkruimel de kaas.
Verdeel de sla over 4 borden. Schep de dressing door het paddestoelenmengsel met de helft van de peterselie en de druiven en verdeel het over de sla.
Verdeel de kaas erover en garneer met noten, olijven en de rest van de peterselie.
Serveren met brood naar keuze.


 
			
	 
					 
							 
							 
							 
							 
							








posted by culimam on 07-02-2006
De sherry kan je weglaten als je deze niet mag of wilt. Dat heeft geen effect op de smaak.