M’chekla
2005-10-28- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(1.9 / 5)
26 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Het deeg:
* 4 glazen meel
* 1 snufje zout
* 1 glas gesmolten margarine
* 1 eetlepel griessuiker
* 1 eierdooier
* oranjebloesemwater
Vulling:
* 1 glas fijngemalen droge noten (amandelen, hazelnoten, pistachenoten etc.)
* glas griessuiker
* 1 zakje vanillesuiker
* 2/3 eieren
* 500 gram honing
* 1 glas oranjebloesemwater
* een handje amandelen
Method
Step 1
Zeef het meel boven een kom en meng het met het zout. Maak een kuiltje in het midden en doe hierin de gesmolten margarine, suiker en eierdooier. Wrijf er met de handen erdoorheen, zodat het meel de vet opneemt van de margarine. Kneed het deeg door geleidelijk oranjebloesemwater toe te voegen. Blijf kneden totdat je een glad en een makkelijk te bewerken deeg hebt verkregen. Bedek het met een theedoek en laat het enkele momenten rusten.
Intussen bereidt je de vulling voor, meng in een beslagkom de fijngemalen noten, de suiker en de vanillesuiker. Voeg de eieren daarna toe. Meng alles goed door elkaar totdat je een stevige mengsel (deeg) krijgt.
Neem het deeg en rol het uit met behulp van een deegroller tot een dikte van 2 mm. Doe hetzelfde met de vulling.
Snijd met behulp van een theeglas cirkels uit het deeg en de vulling. Zet een cirkel vulling op een cirkel van het deeg en leg daarop weer een cirkel van het deeg (deeg, vulling deeg).
Met behulp van een keukentang (nekkach) knijp de omtrek van elke cirkel. Zet in het midden van elk koekje een amandel. Zet de koekjes op een bestoven bakplaat in een voorverwarmde oven op 200 C en laat ze ongeveer 20 minuten bakken. Haal ze daarna uit de oven. Dompel ze eventueel direct in de honing (dat even verwarmd is met de oranjebloesemwater). Zet de koekjes in papieren vormpjes.
Ik heb deze recepten via een vriendin langs mail doorgestuurd gekregen en wou ze met jullie delen aangezien het suikerfeest er aankomt.
Smakelijk
posted by tangia on 28-10-2005
wat is GRIESZUIKER??
posted by Samyrah on 28-10-2005
Is gewone suiker hoor
posted by mamma on 29-10-2005
wat voor soort glas gebruik jij.een thee glas of ee longdrink glas
posted by ellouisa on 29-10-2005
zien er lekker uit, hoeveel zit er in een glas?
posted by Samyrah on 30-10-2005
Ik gebruik een longdrinkglas.
posted by ellouisa on 30-10-2005
weet je ook hoeveel ml dat is?want ik heb veel verschillende longdrinkglazen 🙂
posted by mamma on 30-10-2005
volgens mij klopt die vulling niet.wat het is veelste dun om uit te rollen.
posted by Samyrah on 01-11-2005
de vulling klopt hoor, mijn zus heeft ze vandaag gemaakt voor l’ied en ze zijn perfect gelukt.
posted by miss france on 02-11-2005
ik heb ze ook gisteren gemaakt en zoals mama hier boven heeft gezegd is de vulling te paperig…
dus het klopt niet ik heb er cocos bij gegooid om de pap dikker te krijgen, werd wel wat dikker maar nog paperig…dussss
posted by Rachida75 on 07-01-2006
sorry dat ik het zeg, maar ik moet het gewoon zeggen. Deze recept klopt voor geen meter. Je kan de recepten beter per gram op de site zetten dat is beter. Ik heb alles weg moeten gooien, maar gelukkig ben ik heel goed in de keuken heb ik het anders verwerkt.
posted by 311276 on 17-10-2006
ik heb deze koekjes vorig jaar ook gemaakt, en inderdaad de vulling was te papperig. Nou wil ik ze weer maken,maar ik weet niet hoeveel eieren ik nou wel moet gebruiken, want ik wil niet dat het weer papperig wordt. Heeft iemand misschien wel het juiste recept?
Ik hoop op een snelle reactie.
posted by 311276 on 17-10-2006
oh ja en bij mij waren ze zo plat als een dubbeltje, terwijl die van jou wel gerezen lijken. Hoe komt dit?
Ik heb een rondje vulling op een rondje deeg gelegd en daarboven weer een rondje deeg.
posted by ieniemienie on 09-01-2008
kan iemand het goede recept plaatsen ziet er mooi uit
posted by sadiye on 25-11-2008
wat is er mis met deze recept?
posted by sabrine on 27-01-2009
Sorry dames,vulling is niet papperig jullie moet de vulling net als briwa maken.