Loader

Loempia’s

2005-10-09
  • Servings: 1
  • Prep Time: 5m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.8 / 5)

3.8 5 10
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

10 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Oliebollen

    Oliebollen recept

  • Perencake met speculaaskruiden

    Perencake met speculaaskruiden

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • mihoen
    - 1 ui
    - 1 kleine Chinese kool
    - 1 winterwortel
    - 1 pakje taugé van 125 gr
    - 1 pak loempiavellen (die groene van 40 stuks)
    - Zout en peper
    - 3 el sojasaus
    - 2 kipfilets
    - 1 ei om dicht te plakken
    - Olie om te frituren

Method

Step 1

Snijd de Chinese kool in reepjes en maak van de winterwortel ook reepjes in de keukenmachine. Snijd de ui in dunne halve ringen. Snijd de kipfilet in stukken en bak ze met zout en peper in wat olie of boter. Bak ze gaar en voeg dan alle groenten toe. Laat deze een paar minuutjes meebakken tot het gekrompen is.

Voeg dan vast 1 el sojasaus toe en bak het nog eventjes door (wel goed omscheppen). Maak de mihoen volgens de verpakking, laat uitlekken en knip in stukjes. Haal de kip en groenten uit de pan en meng met de mihoen. Laat dit afkoelen en scheur dan de stukken kip in kleine stukjes.

Meng het weer even goed door elkaar en doe de rest van de sojasaus erbij. Goed mengen en in de koelkast verder laten afkoelen. Dan de loempia's vouwen (zie mijn andere recept van loempia's) en dichtplakken met een beetje geklutst ei. Frituren in de olie en serveren met chilisaus en een salade.

Heerlijk zijn deze, maar je kan natuurlijk een andere vulling kiezen: met gehakt, garnalen of alleen groenten. En in plaats van mihoen gekookte rijst.

Deel dit recept met anderen

Comments (9)

  1. posted by Rzinia on 09-10-2005

    ziet er goed uit, enne hoe meer versies hoe meer keuze je hebt 😉

  2. posted by ellouisa on 09-10-2005

    Ja inderdaad, daar heb je gelijk in! Zo kunnen we allemaal van elkaar leren en kijken wat je zelf het lekkerste vindt 🙂

  3. posted by islam_lady on 19-10-2005

    Ziet er lekker uit. Weet je misschien of ik ze kan invriezen.

  4. posted by hajar_Berkania on 20-10-2005

    Ziet er lekker uit! Ja je kan ze wel invriezen. Doet mijn moeder ook!!

  5. posted by karima on 23-10-2005

    Hmm,.,,heerlijk hoor ikke ga het nu met mijn ma maken…en met magreb ervan genieten ahha…

  6. posted by ellouisa on 26-10-2005

    Je kan ze invriezen, maar ik vind ze persoonlijk lekkerder als ze vers zijn 🙂

  7. posted by sousi on 30-03-2007

    chinese kool is dat het zelfde als spitskool groetjes

  8. posted by sjaahida on 30-03-2007

    nee dat is niet hetzelfde chinese kool lijkt meer op paksoi enzo … het is zachter dan spitskool

  9. posted by safinaz on 01-08-2011

    ik geniet elke keer van jou recepten ellouisa !
    Tbarkellah 3liek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.