Loader

Loempia’s met kip

2005-10-06
  • Servings: 1
  • Prep Time: 5m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (2.3 / 5)

2.3 5 105
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

105 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Oliebollen

    Oliebollen recept

  • Perencake met speculaaskruiden

    Perencake met speculaaskruiden

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - 2 kipfilet beetje kesbour
    - 1 theelepel paprikapoeder
    - 1 lepel komijn
    - 1 theelepel peper
    - 2 saffraan zakjes
    - 1 lepel zout
    - 3 eetlepels olijfolie
    - 2 uien
    - 1 tomaat
    - 1 chinese vermeceli
    - 1 loempiadeeg
    - 1 pak bamigroenten
    - 1 pak geraspte wortels
    - 1 pak geraspte wittekool
    - 1 liter zonnebloemolie

Method

Step 1

Je kookt de kipfilet in water met een paar stukjes ui en 1 zakje saffraan en een beetje zout. De vermicelli doe je een pannetje met water en laatje 10 min koken.

Dan neem je een grote pan en doe je de olijfolie in en voeg je de uien en kosbar en tomaat en zout toe en laat je het 5 minuten koken, Dan voeg je de bamigroenten en de geraspte wittekool en wortels erbij en laat je het op een zacht vuurtje 10 minuten staan.

Dan doe je de lepel komijn, saffraan zakje, peper en de paprikapoeder bij. Dan haal je de kipfilet van het vuur en laat je het even afkoelen en dan snij je het in kleine stukjes, dan voeg je het bij de rest toe en moet je even goed roeren en dan voeg je als laatste de vermicelli bij en roer je het goed totdat alles goed gemengd is.

Dan neem je de chinese loempiadeeg en vul je het met de kipmengsel tot een loempia.Vervolgens bakje ze goudbruin in de zonnebloemolie.

Op de hoesje van de loempiadeeg staat precies beschreven hoe je ze moet oprollen tot een loempia.

Deel dit recept met anderen

Comments (11)

  1. posted by miss_rif22 on 06-10-2005

    toevallig heb ik ze vandaag ook gemaakt!!!

    alleen heb ik ze niet lang gevouwt maar in drie hoekjes!!!

    ik ga ze wel in de oven bakken insallah!

  2. posted by Serenity on 06-10-2005

    Wat bedoel je met bami-groenten? Echt verse groenten in zo’n zak van 500 gram of zo’n klein kruidenmix zakje?
    Thanks.

  3. posted by Serenity on 06-10-2005

    Wat bedoel je met bami-groenten? Echt verse groenten in zo’n zak van 500 gram of zo’n klein kruidenmix zakje?
    Thanks.

  4. posted by chefkok on 06-10-2005

    echte verse groente in een zak.

  5. posted by boyengirl on 07-10-2005

    ziet er lekker uit

  6. posted by islam_lady on 19-10-2005

    Weet je misschien of je ze kan invriezen en of ze na het invriezen nog lekker zijn.

  7. posted by soesje on 25-01-2006

    lekker hoor

  8. posted by Nlmoslima on 31-08-2006

    Ziet er goed uit. Ik ga ze zo ook proberen inshaAllah.

  9. posted by Belgica on 06-10-2006

    mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm ben gek op loempiasssssssssssssssss, ik ga nu renend naar de winkel om de benodigheden te halen!!

  10. posted by shomisha on 19-10-2008

    ik maak ze binnen kort.ziet heerlijk uit

  11. posted by sadiye on 09-02-2011

    zoo grote foto hahaha ziet er lekker uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.