Loader

Lange vingertaart

2008-11-24
  • Servings: 1
  • Prep Time: 20m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 8
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

8 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

    Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

  • Perencake met speculaaskruiden

    Perencake met speculaaskruiden

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 3 eieren (op kamertemperatuur)
    150 gram suiker
    250 gram mascarpone (te koop bij AH)
    1 tot 2 theelepels cacao
    250 ml. sterke koffie
    Pak lange vingers (euroshopper bij AH)

Method

Step 1

Als eers maak je de koffie klaar en doe deze in een diep bord. In een schaal het eigeel van de 3 eieren met de suiker mengen. Vervolgens doe je hierbij de mascarpone. Dit alles mengen tot een glad mengsel.

In een andere schaal de eiwitten stijf kloppen in een keukenmachine of anders met de hand (met garde). Tip: indien je dit met de hand doet doe dit dan in een glazenschaal en niet in een kunstofschaal. In een glazenschaal lukt het altijd.

Dit luchtige mengsel zachtjes door de mascarpone scheppen. Je pakt een ovenschaal om alles in te stoppen. Als eerst dompel je een aantal vingerkoeken in de koffie en belegd eerst de bodem van de schaal hiermee. Dan leg je hierop een laag van het mengsel. Dan volgt er weer een laag met in koffie gedompelde vingerkoekjes en ter alsluiting volgt een laag met het restant van het mengsel.

Om het af te maken met een zeefje de cacao over de schaal verdelen. Dan alles minimaal 2 uur laten opstijven in de koelkast.

Lekker als toetje of voor bij de thee of koffie. Bismillah!!!!

Deel dit recept met anderen

Comments (8)

  1. posted by sadiye on 24-11-2008

    hmm ziet er heerlijk uit.

  2. posted by sadiye on 24-11-2008

    wat is mascarpone eigenlijk?

  3. posted by prinsesje_bloom on 25-11-2008

    hallo,
    Lijkt me wel lekker, maar……
    er zit rauw ei in! :S :S
    JAMMER!!
    Groetjes.

  4. posted by marocalhoceima on 25-11-2008

    Mascarpone kun je vinden in de supermarkt. Het ligt vaak bij de verpakte kaas.
    http://www.anticomercante.com/mascarpone2.jpg

    Het recept wordt ook wel tiramisu genoemd..

  5. posted by wiebertje on 25-11-2008

    Dat ziet er lekker uit.

  6. posted by gaat je nixs aan on 03-09-2009

    lekker

  7. posted by soeadm on 15-09-2009

    Dit is heel lekker, ik maak het ook appart in kleine schaaltjes. Gemakkelijk. En voor de kinderen gebruik ik chocolademelk ipv koffie.

  8. posted by miss_rif22 on 30-01-2011

    weten jullie mischien hoelang het houdbaar is?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.